lauantai 23. maaliskuuta 2013

Yhdistyksen lounas


Torstaina oli yhdistyksen lounas klo 12.30 Baie des Amalfissa, joka on korkeatasoinen italialaisravintola. Meitä oli 38 henkeä, joten edustus oli hyvä ja lisäpaikkojen ansiosta vieraammekin pääsivät ei jäsenen hinnalla mukaan. Kyllä suomalaisjoukosta ääntä lähtee vaikka ei ollut edes alkupaukkuja pöydässä. Isännän ja Gunnarin oli  oikein vaadittava hiljaisuutta ilmoitusten ajaksi. Ravintolan omistaja esitteli ruoat italiaksi kuinkas muuten ja otti vastaan tilaukset. Olikin harvinaista, että etu-, pää- ja jälkiruoan sai valita neljästä eri vaihtoehdosta, kaikki yhtä maittavia. Gunnar kertoi tulevan Nizzan ja Antibesin välisen kovan petanki kisan jälkeisen ravintola lounaan paikan ja sisällön.
Ruoka oli erinomaista  Minä olin valinnut alkuun antipastot ja pääruuaksi lampaan kyljykset sekä jälkiruoaksi Gorgonzolaa. Juomana vesi ja punaviini. Lopuksi kahvi tuulihattu ja Limoncello. Oli hintansa väärti. 
Kävelykadulla eilinen ystävällinen sisäänheittäjä tuli oikein kädestä tervehtimään mennessä ja tullessa ja toivotteli hyvää päivän jatkoa.
Istahdimme Pepen kanssa kahvilaan virvokkeille, koska tytöt olivat kadonneet putiikkeihin kuin tuhka tuuleen. Konjakkien ja kahvikupin kanssa tuli paljon pikkupurtavaa, suolapähkinöitä, kevatrullia, perunalastuja sekä juustotäytteisiä voitaikina leivonnaisia. Kun niitä siinä sitten nakerreltiin täyteen vatsaan koputti minua joku alkapäälle ja sanoi terve. Minä katsoin ylös ja kaveri sanoi heti, että ei tunneta, mutta kun kuulimme suomea puhuttavan niin tulimme kysymään tiedättekö jotain Suomi Seurasta Nizzassa. Olivat aikaisempina vuosina asustelleet aurinkorannikolla Espanjassa, mutta kyllästyneet siihen kun joka vuosi sattui heillekin varkauksia ja ryöstöjä. Totesivat, että täällähän on mukavaa ja että tulisivat ensi syksynä tänne muutamaksi kuukaudeksi. Minä kerroin netistä löytyvän niin erinomaisen kotisivun, että sellaista tietoa ei sitten tarvitakaan, jota sieltä ei löytyisi ja niitä päivitetään ahkerasti.  Kiitos vaan pitäjälle.Todettiin, että syksyllä tavataan Suomi Seuran tilaisuuksissa Nizzassa 
Menimme vielä rantaravintolaan viinille ja Casinon kautta meille iltaa jatkamaan juustojen ja viini parissa. Aamullahan ystävämme lähtevät kylmään ja lumiseen Suomeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti