maanantai 25. maaliskuuta 2013

Soran siirtoa ja mustat kuulat


Viikonloppu oli kovin sateinen ja koko kevät on ollut kylmä ja sateinen. Ei viiteen vuoteen ole ollut tällaista. Pitempään olleet sanovat, etteivät muista näin sateista ja kylmää kevättä.
Ensi viikolla muuten lämpenee jopa 20C, joka tarkoittaa auringossa kuumaa. Nyt on satanut niin paljon, että kuivuvatkohan kentät yhdistyksen kaksipäiväisiin mestaruuskisoihin mennessä. Toivoa on sillä myös huomenna tiistaina on kaunista, joten lähtö keskiviikko aamuna voisi olla mahdollinen. Kipa käy kuumana.
Maanataina kävelimme Massenalle ja kävin ostamassa mustat pelipallot kisaa varten,wau, erotumpahan joistakin. Olen aina niitä halunnut nähtyäni ne television kaupunkien välisessä kisassa. Toisella joukkueelle oli kirkkaat ja toisella mustat. Antibesiläiset ovat sellaisia ammattilaisia, että heilläkin voi olla mustat kuulat. Ystävällinen sisäänheittäjä kävelykadulla kätteli taas ja varmaan menemme sinne uudelleen, koska ravintola oli hyvä.
Oli muuten outoa, että suuri maansiirtoauto, tarkoitan sellaista, jossa ihminen on pieni, siirsi kivisoraa paikasta A paikkaan B ja Kipan mielestä se tuntui kovin kummalliselta. Katselimme sitä istuessamme. Isot kaivinkoneet olivat jo siirtäneet talvimyrskyjen jäljet takaisin rantaviivalle, mutta tätä hiekan siirtelyä emme tajunneet. Selvinnee vasta parin viikon päästä, jolloin olemme täällä poikkeukselliseti raportoimassa Ranskan rivieran tapahtumista.
Kipa meni Pääsiäismessuun ja minä tuli kotiin kauppaan. 
Löytyy täältä Ranskastakin kännisiä liikenteenohjaajia. Kaupasta tullessani ja vihreitä odotellessani tulee kadun yli känninen ranskalainen täysiä punaisia päin näyttäen pysähtymismerkkiä autoille. Sanoin täysiä, sillä meidän risteyksessä on varoitus kääntyville, että jalankulkijat saavat ylittää punaisella. Tämä tapahtuu silloin kun Rapidilta tulevat ovat pysähtyneet.Näin ei vielä ollut. Kun äijä tuli kaverinsa kanssa horjuen yli hän kehaisi ranskaksi kaverilleen kohdallani, että kyllä ne pysähtyy kun näyttää pysähdysmerkkiä. En olisi niin varma. Kello oli vain 17.00 eli pahinta ruuhka-aikaa.
Nyt on muuten kaunista ja lämmintä. Kävelin lähes koko ajan lyhythihaisessa paidassa ja monet ranskalaisetkin olivat pienissä vaatteissa. Josko viimeinkin pääsisi golfaamaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti