Kanipata 6 annosta
250g kuivattuja luumuja
100g savustettuja pekoninpaloja
1,5kg kania
50g voita
20 pientä shalottisipulia tai 3 isoa keltasipulia 
pilkottuna kookkaiksi paloiksi
1 rkl vahvaa sinappia. Totesin, että kanin voiteluun menee 
enemmän.
1 rkl vehnäjauhoja
3-4 dl kuivaa valkoviiniä ( kokki käyttää loput 
kokatessa)
2 rkl konjakkia (kokki ei käytä loppuja ellei pullo ole 
vain 2dl, sillä muuten kokkaus tökkii)
1/2 dl tuoretta tinjamia silputtuna
1-2 tl suolaa
Luumut kiehautettuun veteen pehmenemään.
Sulata voi padassa ja kumoa pekonit ruskistumaan, nosta 
padasta ja ruskista kanipalat, nosta padasta ja ruskista sipulit.
Sivele lihat sinapilla ja pane lihat ja pekonit pataan 
sipulien kanssa.
Lisää jauhot, viini, konjakki, valutetut luumut, tinjami 
ja suola.
Anna kypsyä reilu tunti.
Tarjoa perunamuusin kanssa, johon olet sekoittanut 
ranskalaista perinteistä sinappia, jossa on sinapinsiemeniä mukana.
Hyvää ruokahalua!
 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti