perjantai 15. maaliskuuta 2013

kanipata

Huomenna tulee Suomesta vieraita ja tarjoamme kanipataa. Resepti kaikille ohessa. Saimme sitä maistaa täällä Nizzassa suomalaisystäviemme laittamana ja oli hyvää. Petanki oli tiukka mutta voitimme niukasti Kipan kanssa.


Kanipata 6 annosta
 
250g kuivattuja luumuja
100g savustettuja pekoninpaloja
1,5kg kania
50g voita
20 pientä shalottisipulia tai 3 isoa keltasipulia pilkottuna kookkaiksi paloiksi
1 rkl vahvaa sinappia. Totesin, että kanin voiteluun menee enemmän.
1 rkl vehnäjauhoja
3-4 dl kuivaa valkoviiniä ( kokki käyttää loput kokatessa)
2 rkl konjakkia (kokki ei käytä loppuja ellei pullo ole vain 2dl, sillä muuten kokkaus tökkii)
1/2 dl tuoretta tinjamia silputtuna
1-2 tl suolaa
 
Luumut kiehautettuun veteen pehmenemään.
Sulata voi padassa ja kumoa pekonit ruskistumaan, nosta padasta ja ruskista kanipalat, nosta padasta ja ruskista sipulit.
Sivele lihat sinapilla ja pane lihat ja pekonit pataan sipulien kanssa.
Lisää jauhot, viini, konjakki, valutetut luumut, tinjami ja suola.
Anna kypsyä reilu tunti.
 
Tarjoa perunamuusin kanssa, johon olet sekoittanut ranskalaista perinteistä sinappia, jossa on sinapinsiemeniä mukana.
 
Hyvää ruokahalua!
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti