Kanipata 6 annosta
250g kuivattuja luumuja
100g savustettuja pekoninpaloja
1,5kg kania
50g voita
20 pientä shalottisipulia tai 3 isoa keltasipulia
pilkottuna kookkaiksi paloiksi
1 rkl vahvaa sinappia. Totesin, että kanin voiteluun menee
enemmän.
1 rkl vehnäjauhoja
3-4 dl kuivaa valkoviiniä ( kokki käyttää loput
kokatessa)
2 rkl konjakkia (kokki ei käytä loppuja ellei pullo ole
vain 2dl, sillä muuten kokkaus tökkii)
1/2 dl tuoretta tinjamia silputtuna
1-2 tl suolaa
Luumut kiehautettuun veteen pehmenemään.
Sulata voi padassa ja kumoa pekonit ruskistumaan, nosta
padasta ja ruskista kanipalat, nosta padasta ja ruskista sipulit.
Sivele lihat sinapilla ja pane lihat ja pekonit pataan
sipulien kanssa.
Lisää jauhot, viini, konjakki, valutetut luumut, tinjami
ja suola.
Anna kypsyä reilu tunti.
Tarjoa perunamuusin kanssa, johon olet sekoittanut
ranskalaista perinteistä sinappia, jossa on sinapinsiemeniä mukana.
Hyvää ruokahalua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti