tiistai 5. maaliskuuta 2013

Suomalaiset Nizzassa

Kovasti aktiivisia me ollaan. Sunnuntaina laulettiin Ritvan johdolla lounaalla (ei, Kipa ei laulanut, eikä laula vastedeskään), maanantaina suomalaiset golffarit valloittivat Provencalen  ja tänään kahvilla sitten kuultiin kuinka hyvin muut pelasivat. Me emme kehuskelleet tuloksillamme, mutta kylläkin urheudellamme. Olimme eilen varanneet ajan täksi päiväksi, ja sateen uhasta huolimatta ajoimme Provencaleen. Kipa ajatteli vähän harjoitella (tiedättehän, seuran mestaruuskilpailut lähestyvät) ja Henkka meni perumaan aikaamme. "Siellä sataa, peruutamme ajan" - startteri kipaisi ulos ja totesi, ettei sada, vasta iltapäivällä. "Siellä on kylmä, peruutamme ajan" - edellä lähtevät 3+3 ryhmät vakuuttivat, ettei ensimmäisen väylän jälkeen enää ole kylmä. Niinpä Henkka hetken päästä kurvaili hakemaan Kipaa, ja lähdimme matkaan. Startteri lupasi, että jos emme kuitenkaan voi pelata, saamme pelata toisena päivänä samaan hintaan. Alku menikin kivasti, mutta sitten sade kuitenkin yltyi, ja päätimme jättää seuraavaksi kerraksi. Meillä vain joka toisella on hyvä sadepuku, joten emme mielellämme pelaa sateessa. Kentältä siirryimme golfkauppaan, jossa aina kävimme ja Henkka osti kadonneen sandin tilalle uuden vain 79€, palloja, tiitä ja kummallekin käsineet. Olin jo maksanut kun Kipa kait halvasta sandista innostuneena osti vielä kivan lyhythihaisen ruutupaidan. Ruutuhousujen käyttöoikeuden olemme menettäneet viimeaikaisilla huonoilla tuloksillamme. Ei meillä kyllä sellaisia olekaan.
Tiistaikahvilaan siis. Menimme ennen kahta tarkoituksena syödä lounas, sisätiloissa tällä kertaa. Oli ollut toimintapäivä ja bussit alkoivat liikennöidä vasta klo 13.00. Istuimme pöytäämme niitä näitä puhuen ja olimme huomaavinamme pientä hämmennystä naapuripöydässä. Kohta rouva tervehtikin suomeksi ja sanoi, että parasta heti tunnustaa, jottei aiheudu kiusallisia tilanteita, jos vaikka alatte riidellä! Me oletimme heidän tulleen kahvilatapaamiseen, mutta he olivat paikalla vain sattumalta. Seurasi vilkasta keskustelua, miehet ehtivät todeta käyneensä samaa kouluakin, Norssia, tosin ei samaan aikaan. Pariskunta sanoi olevansa Nizzassa vain viikon, ja olleensa karnevaaleissa, myös Mentonissa. Pahoittelimme sateista säätä, mutta onneksi viime viikonlopun karnevaaleja säät suosivat.
Kahvilatapaamisessa ei ollut tungosta, meitä oli 12, sateinen sää ehkä verotti osanottoa, mutta seura oli erinomaista ja kuulumiset tuli vaihdettua. Oli siis oikein mukava päivä.
Keskiviikkona Henkka kävi vastapäisessä coiffuressa petit prix'ssä leikkauttamassa tukkansa 20€, ei paha. Muuten päivä on ollut sateinen. Huomiseksi luvataan samaa, joten taidamme mennä bussilla kävelykadulle pizzalle ja ostoksille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti