tiistai 19. maaliskuuta 2013

Vierailijat ja puhallus

Olimme lauantaina vieraita vastassa. Nizzan lentokentällä tuntui kuin olisi ollut koti-Suomessa. Pariskunta pääsi yllättämään, kun tuttuja ja tutunnäköisiä oli aulan täydeltä.Eräät suomalaiset sanoivat, että täälläkös se Suomi seura kokoontuu. Vieraamme majoittuivat Promenadin varrella meitä lähellä olevaan huoneistohotelliin, josta ei  löytynyt tehtyä varausta. Majoitus kuitenkin järjestyi, ja siirryimme meille kanipadan ääreen. Henkan tekemä kanipata oli tosi hyvää. Jäimme kuitenkin pohtimaan, olisiko reseptistä jäänyt  pois kopiointivaiheessa jotain oleellista, se oli sittenkin vain kalpea aavistus nauttimamme  alkuperäisversion herkullisuudesta, muistutti sitä toki kovasti. Turvauduimme perunamuusin teossa pakasteisiin, tunnustan heti, ja suosittelen käyttämään  kunnon muusiperunoita.
Illalla  pistäydyimme kävelykadulla syömässä ensimmäiset osterit. Tietäväthän nyt kaikki, kuinka terveellisiä simpukat ja osterit ovat.
Sunnuntaina etsimme Le Cannetin suklaafestivaaleja, mutta tapamme mukaan eksyimme ja suuntasimme seuraavaan paikkaan, Mandelieun viini ja ruokatapahtumaan. Sen sentään löysimme, ja pois lähdimme kassit täynnä juustoa, viiniä, nougat-herkkuja, hunajaa ym. Siellä oli myös ravintola, jossa söimme herkulliset salaatit.
Tulomatkalla se sitten tapahtui, eli puhallus. Ajoimme rantatietä Nizzaan päin ja Henkka halusi näyttää Pyramidien "pienvene"sataman, koska on joskus asunut siellä (ei, ei satamassa vaan hotellissa) viikon ja joka illalle löytyi kuulema uusi ravintola ja jokunen jäi kokonaan käymättäkin. Sieltä päätielle tullessamme meidät pysäytettiin ja Kipa ajatteli, että nyt ne kysyy, josko sitä alkometriä autosta löytyy. Ei olla vieläkään saatu hankittua. Mutta ei, poliiseilla oli ihan omat pillit mukana ja kohteliaasti ehdottivat puhallusta. Henkka puhalsi, poliisi sanoi "parfait" ja viittilöi jatkamaan matkaa. Kipa totesi, että nyt on virallinen todistus siitä, että Henkka on ainakin kerran ollut selvin päin ratissa. 
Meitä vastapäätä on Brasserie Magnan, jossa olemme hyvin harvoin käyneet. Säästelemme sitä aina sille varalle, että on huono ilma eikä viitsi lähteä kauemmaksi, tai ei vain viitsi laittaa kotiruokaa tai kaappi on tyhjääkin tyhjempi. Nyt satoi illalla, ja menimme sinne ja koimme tavallaan positiivisen yllätyksen, ruoka oli oikein hyvää ja kohtelu ystävällistä. Jälkiruokaa ei pitänyt ottaa, mutta päivän patisserie tarjotin sai jokaisen sortumaan. Ja olihan siinä terveellisiä marjoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti