keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Suurkaupunki Rooma


Tiistaina golfkenttä on kiinni, ja ajoimme autolla Carpediemistä liityntäliikenteen pysäköintipaikalle, jossa oli ihan hienosti tilaa. Metrolippujen osto kävi hyvin automaatista, ja olimme respasta kysyneet, mille asemalle pitää mennä jos haluaa Trastevereen. Asemalla ihmettelimme hiukan, missä päin ko. paikka on, ei ollut tullut katsottua karttaa eikä kysyttyä tarkempia ohjeita, eikä me oltu enää kartallakaan. Lähikauppias viittilöi meitä oikeaan suuntaan ja siellähän se olikin, muutaman kilometrin kävelymatkan päässä. Respahenkilö neuvoi meille kyllä oikean aseman, sieltä olisi päässyt bussilla tai raitiovaunulla, mutta kunnon golffarit toki kävelee tuollaiset matkat. Ja takaisinkin. Lounastettiin ulkona, ja tottakai viereiseen pöytään asettui suomalaispariskunta. Mutta pariskunta olisi halunnut pizzaa, ja saimme oppia sivusta, olimme Ristorantessa, siellä ei saa pizzaa. Meille osui hiukan epätasainen lounas, osa onnistui tilauksissaan ja osa ei.  Illalla tyhjennettiin omia ruokavarastoja saunomisen jälkeen.

Liikenne Roomassa oli kaoottista, suojatiet on ilmeisesti poistettu liian vaarallisina ja kadun ylitykseen eivät edes paikalliset ryhtyneet ilman harkintaa. Hotelliin palatessa tapahtui sitten pieni kolari, vieressämme ajanut auto ajoi meidän edessä olleen perään. Kuski nousi autosta ja me vaan osoittelimme viereistä autoa, mutta ei siinä sen kummempaa onneksi tapahtunut.

 

Keskiviikkona olikin golfin vuoro, naiset pelasivat Championship kentän uudestaan ja miehet tekivät autoretken, mutta mitään kummempia ihmeitä ei löytynyt. Illallinen Rusticassa.
Sosiaalisin meistä oli Carpediemin barissa tutustunut amerikkalaispariskuntaan (Michiganista), ja niinpä siinä sovittiinkin, että torstaiaamuna pelataan 9- väylän kenttä porukalla. Kierros oli oikein onnistunut ja mukava. Pariskunta on kuukauden italian matkalla, aloittivat Roomasta ja sitten on vuorossa Venetsia, Firenze, Napoli jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti