keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Puuta heinää


Viimeinen golf-päivä oli taas oikein mukava, mutta sen verran väsyneitä oltiin, että lyötiin vain harjoituksen vuoksi ja kuljettiin pallo taskussa aina välillä. Sää oli pilvipoutaa, muutama sadepisara, mutta ei haitaksi asti. Hiukan odotettua viileämpää oli, oli nimittäin laitettu caprit jalkaan, että ”parsat” saisivat väriä. Illalla syötiin hotellissa viimeinen kerta ja lista on koluttu aika tavalla läpi yhdentoista päivän aikana ja pastat kyllä saavat nyt jäädä tänne Italiaan, vaikka on vielä yksi illallinen. Primi piatti tänään on risottoa.

I tre Re:n aamiaiset olivat kattavia, kun Helena oli isäntäväkeä valistanut siitä, mitä suomalaiset aamulla syövät. Eli meidän pöydässämme oli paikallisia lämpimiä makkaroita, munakokkelia ja tomaattia sekä tummaa leipää, ei ihan ruislimppua, mutta hyvää. Piadinaa eli paikallista lapinrieskaa muistuttavaa ohutta leipää oli golfklubilla täytettynä ja illallisilla lämmitettyinä kolmioina, oli hyvää myös. Aamiaisella oli vielä tuorejuustoja, cottage-juustoa ja muitakin juustoja eri päivinä sekä paljon makeita kakkuja. Suklaakakku oli erityisen hyvää. Emäntä leipoi itse kakut. Hyviä tuoremehuja ja valkosuklaata ja tänään oli kait rikottu suuri pääsiäismuna, kun oli tummaa suklaatakin. Minun Ranskasta asti raahattu suklaapupu on vielä syömättä.

Peliporukalla oli tänään vapaapäivä, mutta innokkaimmat suuntasivat kentälle. Me laskettiin, että on pelattu Italiassa toinen 10 ja toinen 8,5 koko kierrosta ja sen mukainen on olokin, lepotauko on tarpeen. Päätettiin pakata bagit alimmaisiksi, jos ei nyt ihan golf-kentän keskelle jouduta, niin ei oteta esiin ennen kuin kotona. Tavarat saatiin pakattua, on heitetty matkalla reikiintyneitä vaatteita roskikseen ja näin tilaa löytyi vielä hotellista lähtiäislahjana saadulle viinipullolle. Taidettiin olla hyviä asiakkaita.

Ajettiin Riminiltä moottoritietä Veronaan ja aina Gardan eteläliittymään. Tie oli ihan hyvä ja liikenne tavanomaisen vilkasta, lähinnä rekkoja, henkilöautoja melko vähän. Heinät on ilmeisesti tehty ensimmäisen kerran, ohitettiin monta heinäpaalikuormaa. Kummallista utua on ilmassa, ei ole kuitenkaan tietoa onko saasteita missä määrin. Gardan ympärillä näkyy lunta vuorilla, mutta täällä on kyllä ihan lämmintä. Netistä varasimme sattumanvaraisesti huoneen, tämä on ihan järven rannalla ja parveke järvelle, hieno paikka Malcesinessa, Villa Monica. Saksaa puhutaan, mutta myös englantia.

Nyt poltellaan jäitä ja odotellaan että kello tulisi seitsemän, jotta pääsisi syömään. Illallisesta on näinä matkaviikkoina tullut meidän pääruokailu, koska lounas on usein jäänyt väliin tai korvattu iltapäiväkahvilla. Golfkentällä syötiin pähkinöitä ja juotiin vettä ja kierroksen päätteeksi oluet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti