lauantai 5. huhtikuuta 2014

Carpe Diem


Castiglionesta oli enää lyhyt matka kohteeseen, Carpe Diem Roma Golf Resort, n. 20 km päässä Roomasta. Reittivaihtoehtoja oli kaksi, ja ajo-ohjeita myös kaksi, ja kun ne sekoitti keskenään, eksyminen viime kilometreillä oli päivän selvää. Oikeat ohjeet ja perille löydettiin. Perillä kaikki sujui hienosti, respa järjesti niin, ettei meidän tarvinnut vaihtaa huonetta (olimme varanneet yhden yön netin kautta, koska yhteinen viikko tuttavapariskunnan kanssa alkoi vasta perjantaista) ja loppuiltapäivä kului autoa tyhjentäessä ja tavaroita kanniskellessa. Ystävällinen henkilökunta auttoi myös viimeksimainitussa, eli italialaiset on ihan kivoja kun vaan pysyisivät auton ratista poissa. Levittäydyimme huoneistoomme kuin mustalaisleiri, kävimme läheisessä supermarketissa, keitimme pastaa ja syötyämme uni maittoi.

Michelinin mukaan matka Rooman lentokentälle veisi n. 40 min., varasimme 1,5 tuntia ja ensimmäiset 40 minuuttia kului muutamaan ensimmäiseen kilometriin. Italialaiset tunkivat autoillaan kaikista mahdollisista väleistä, tukkivat risteykset ja soittivat moniäänisesti torvea. Mutta bussi oli nuukahtanut juuri liikenneympyrästä ulosajettuaan ja ja bussikuski yritti urheasti ohjata liikennettä, mutta eihän hänkään ihmeisiin pystynyt. Kehätielle päästyämme ei ollut mitään ongelmia, ja olimme kentällä hyvissä ajoin. Päättelimme, että tunnistamme kyllä, milloin suomalaisia alkaa tulla, ja ensimmäisten joukossa tulikin sellainen pellavapää-poika, ettei mitenkään voinut erehtyä. Tuttavat viipyivät, mutta tulivat sitten, kun bagi oli löytynyt jostain toisesta paikasta.

Huoneisto on oikein mukava, iso parveke, ruokapöytä 4:lle, kummassakin huoneessa televisio ja keittiönurkkauksessa keittovälineitä ja astioita pieneen ruuanlaittoon. Vastapäätä on baari, josta saa pikkusyötävää kaiken päivää ja illalla 5 eurolla drinkki ja jotain syötävää ja ohjelmaa useana iltana viikossa. Illalla keittelimmekin loput pastat ja kaikki nukkuivat enemmän tai vähemmän makeasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti