lauantai 8. joulukuuta 2012

Viva la France


Taas täällä. Luojan kiitos, vaikka onkin kylmää, ei ole lunta!
Koko matkan lentokoneesta näkyi vain lunta alapuolella ja Keravalla sitä piisasi. Lähdimme Suomeen siinä uskossa, ettei pakkasta ja lunta ehtisi tulla. Kyllä sitä molempia kuitenkin oli yli tarpeen.
Miksikö Suomeen näin aikaisin. Minusta tuli Kotkan Kairossa "Hotoraudan Vääntäjien Korkean Raadin Neuvos". Tarkoittaa  Suomen LVI-yhdistysten liiton vanhojen ansioituneiden jäsenten poppoota. Sitten pidettiin kummityttöjen perheille pikkujouluja, käytiin hammaslääkärissä, lääkärissä ja tavattiin tuttuja. Minä en palaa Suomeen kuin vasta Vapuksi. Kipa käy helmikuussa.
Matkat menivät hyvin, mitä nyt Kipa teki Harrit City- jetissä ylös noustessaan, mutta vain kerran. Nizza yllätti kylmyydellään, mutta kuten tiedämme on lämpimämpääkin tulossa.
Täytyy sanoa, että Lufthansan uudet ohuemmat penkit antavat huomattavasti paremman jalkatilan ja aikataulussakin pysyttiin.
Edellisten öiden valvominen ja aikainen aamulähtö vaativat veronsa ja nukahdin jo 18.00 ja heräsimme klo 7 aamulla. Patonki, croissant Kipalle ja Nice Matin siitä aamu alkaa.
Iltapäivällä lähdimme katselemaan Nizzan joulukylää. Keskuspuistopromenadin rakentamisen vuoksi kylän kojut olivat kahdessa rivissä Massenan aukiolla ja keskeltä meni raitsikat. Maailman pyörä oli nyt lähempänä aukiota koska Albert 1 puistoa myös myllättiin. Se liittyy samaan projektiin. Tavattiin tuttuja, jotka ovat lähtemässä jouluksi Suomeen. Onneksi tänne jää ja myös tulee suomalaisia. Nyt kuulemma on kuivempaa, joten pääsemme pelaamaan. Joulutorilta ostimme taas yli kilon hyviä vuoristojuustoja viidellä kympillä, todella hyviä. Myös tonttulakit hankittiin, toinen vilkkuvilla Sapin:eillä (Sapin=kuusi). Kuulemma ensi perjantaina pelataan petankia tonttulakit päässä. Olemme valmiit. Terveiset kaikille lukijoillemme,tästä se taas alkaa. Kommentoikaa, silloin tuntuu, että joku lukeekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti