keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Lasse Lehtinen


Kyllä tietysti se hissi oli rikki aamullakin ja iltapäivällä, jolloin läähätettiin ylös. Varmaan on huomennakin kun yhdekseltä lähdetään kentälle. Älkää masentuko. Kirjoitusta tulee lisää viimeistään 7.12 jolloin tullaan takaisin tutkimaan ranskalaista joulua ja uutta vuotta. On muuten tutustuttu siihen ennenkin, mutta nyt oikein paneudutaan. Itse palaan Suomeen tuon käynnin jälkeen vasta huhtikuun lopulla. Kipa käy välillä.
Lasse Lehtinen oli kuten Lasse Lehtinen. Sujuvaa juttelua lukemattomista kirjoistaan ja muistakin kylläkin hyvin arvostetuista tehtävistään. On muuten yksi demari Lipposen lisäksi, jota arvostan.
Kävi ilmi, että hänen väitöskirjansa Kekkosen suhteista NKP:n ja KGB:n kanssa on Suomen luetuin väitöskirja 18.000 myynnillään. On luettava tuo kirja. Jo etukäteen luulen yhtyväni sen moniin väitteisiin. Olin itse niin paljon Venäjän kaupan kanssa tekemisessä, että näin hyvin läheltä sen korruptioidun rappion ja politiikka oli samaa suhmurointia. Virossakin piti varaministerin kanssa puhua virka Volgassa puistojen kulmissa ja tarkistaa, ettei KGB seurannut. Oma kokemus, sillä tunsi varaministerin aikaisemmalta yritysjohdon ajalta. Kyse oli ihan rehellisistä yritysten välisistä kaupoista, ilman mitään korruptiota, rehellisellä rahalla ja kohteena Tallinnan uusi satama.
Taidanpa käydä läpi Lassen kirjoja, sillä olen vain niistä osan lukenut.
Huomenna Suomeen. Pärjätkää. Vähän kadehdittaa, mutta vain kaksi viikkoa olemme takaisin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti