tiistai 20. marraskuuta 2012

Hissi - ne marche pas


Eilen loistava golfpäivä, mukava ranskalaismies matkassa. Juttua ei juuri syntynyt, mutta kovasti oltiin puolin ja toisin sympaattisia. Seurapelin luonne tuli esiin valitettavasti samanlaisina virheinä, mutta, kuten sanottu, oli kivaa. Henkalle yksi par ja muuten tavanomaista. Tänään piti tehdä sama paremmin, mutta mutta. Alhaalla on lappu, ja epäilemme, että hissi on pitempään poissa käytöstä. Harmittaa kun päivä oli mitä kaunein ja parvekkeella auringossa 32C sekä aikakin Midi oli tilattu. 
Oli siis hyvää aikaa pohdiskella tätä mamun osaa. Mehän osaamme jo poskisuudelmat, petankkia käydään pelaamassa viikoittain, patonki haetaan aamulla boulangerista, juodaan Provencen viinejä ja kahviksi espressoa, puhutaan ranskaa, painetaan torvea herkästi, auto parkkeerataan, jos ei vielä ranskalaisittain niin vähän sen suuntaisesti, eli hätävilkut päälle ja parkkiin mihin vaan. Mutta onko sopivaa golfata klo 12-14 välillä? Kenttä olisi ilman meitä tyhjä, mutta osoittaako se sopeutumattomuutta maan tapoihin? Totuus on, että  meillekin lounas maistuisi, mutta kyseiseen aikaan on aina aikoja vapaana ja voimme syödä vähän myöhemmin. Paitsi ettei silloin saa ruokaa ravintoloista.
Toi hissi alkaa jo harmittaa,varsinkin jos se on pitkään rikki. Jo kolmas kerta kahden kuukauden aikana ja lappu alhaalla tietää ehkä pidempää remonttia. Huomenna olisi lounas yli 80 Nizzassa asuvan suomalaisen kanssa vanhan kunnianarvoisen hotellin komeassa salissa. Luennon pitää Lasse Lehtinen. Eli alas 7 kerrosta ja ylös iltapäivällä onnettomia kierreportaita saman verran. Torstaina lähdemme Suomeen käymään ja taas pahuksen portaat. Olisivat rakentaneet hienommat portaat kun ostivat paskan hissin ja joka tapauksessa asukkaat joutuvat kahdesti kuussa portaissa kulkemaan. No on kait todettava kuten talon ranskalaisasukas hissin kovasti metelöidessä minulle sanoi c'est Provence.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti