torstai 1. marraskuuta 2012

Pyhäinpäivän (Toussaints) viettoa Rivieralla

Koko viikko on ollut kylmää, tuulista ja joukossa muutama sadepäivä. Tänään, ranskalaisten vapaapäivänä, aurinko  paistaa ja lämpötila on liki 20 astetta. Ihanteellinen päivä kävelyretkelle siis. Seuran kävelyretki oli n. 6 km pituinen, Cap Ferratin ympäri. Olimme jännittäneet kovasti tuulta, kovalla tuulella reitti ei ole kulkukelpoinen, mutta tuuli oli laantunut jonkin verran ja uskoimme retken toteutuvan. Sataman parkkipaikalla olikin runsaasti innokkaita suomalaisia ulkoilijoita ja reippaasti matkaan. Rantapolku  niemen itäpuolella on käytännössä tasainen melko leveä  päällystetty tie ja maasto nousee siitä hyvin jyrkästi ylöspäin. Olikin mielenkiintoista nähdä, kuinka ylhäällä oleville huviloille johti rannasta kapeita jyrkkiä portaita aitojen ja porttien takana ja myös portaita alas mereen, jotta pääsee uimaan, tosin nyt tyrskyt olivat aivan liian kovat ja muutamassa kohdin vettä saattoi tulla myös polulle. Ylhäällä näimme  myös erään tunnetun suomalaisen huvilan, unikkokuosia ei  ollut käytetty aurinkosuojissa. Etelärannalla lähdettiin nousemaan ylöspäin ja länsirannan polku kulki korkeammalla. Reitin varrella on muutamia eväiden syöntiin sopivia paikkoja ja roskiksia  siellä täällä.  Reitti on suosittu kävelyreitti, nytkin meidän lisäksi oli jonkin verran ulkoilijoita, viime päivien kova tuuli ilmeisesti kuitenkin piti isomman porukan poissa samoin kuin paikalla olleet varoituslaput. Joissain paikoin polku oli melko kapea, joten vastaantulijoita ei kaivannut, pudotusta on riittävästi alaspäin. Polku on vain osin kivetty, märkänä kiveämättömät osat ovat liukkaita. Kaiteitahan ransakalaiset ei yleensä pidä tarpeellisina, täällä muutamin paikoin sellaisia kuitenkin oli laitettu. Mielenkiintoinen reitti, jota voi suositella, kunhan sää on hyvä, meillä meni siihen hyvin maltillisesti edeten ja taukoa pitäen n. 2,5 tuntia.
Kävelyn päätteeksi osa lähti samantien omille teilleen, mutta meitä oli 9 nälkäistä. Satamassa on runsaasti ravintoloita ja menimme yhteen, joka nimettiin rouskuravintolaksi. Osa porukasta rouskutti rauskua ja osa kuka mitäkin. Ruokaa jouduttiin odottamaan tovi, meidän lisäksi paikalla oli n. 20 hengen seurue viettämässä isoäidin syntymäpäiviä, mutta se oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Nizzassa sitten kaikki olivat kävelemässä Promenadilla, väkeä aivan hurjasti.

Seuraava yleinen vapaapäivä on Armistice 11.11, tänä vuonna se osuu sunnuntaille, joten ei tarvitse erikseen huomioida kauppojen kiinnioloa, bussien kulkua ym.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti