keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Tekemisiä



On tullut laiskasti kirjoiteltua vaikka tapahtumia onkin ollut. Perjantaina tietysti petankia ja lauantaina sateinen kaupunkimatka Nice Etoiliin tuliaisostosille ja ostoslounaalle. Sunnuntaina ystäväpariskunnan kanssa Grassen museoon, joka oli ainoana auki. Oli nimittäin ensimmäisen maailmansodan muistopäivä ja lähes kaikki paikat kiinni. Puheita pidettiin kaikkialla ja lähellä satamaa Nizzan valtavan muistomerkin luonna oli juhlallisuuksia ja siksi satamaan rantaa myöten menevä katu oli osan päivää suljettuna. Ymmärtää hyvin juhlat ensimmäiselle maailmansodalle sillä mitä juhlimista Ranskalla olisi toisesta maailmansodasta. Sitten kävimme eräässä kalaravintolassa ostereilla ja hummerilla. Mukava retki.
Maanantaina Provensalissa oli liian märkää autoille, joten rangelle ja tsippailemaan.
Tiistaina pelattiin ruotsalaisten rouvien kanssa ruotsia puhuen ja tänään keskiviikkona 14. marraskuuta Belgialaisparikunnan kanssa. Heidän kanssaan puhuttiin ranskaa koska olivat Vallonian puolelta. Mukava pariskunta ja puhe kulki kummallisen hyvin huom! ranskaksi ja jatkuin lounaalla, jonne he tulivat viereiseen pöytään.
Tänään kävimme pelin jälkeen Seuran järjestämässä filatelia tilaisuudessa, jossa suomalainen palkittu filatelisti kertoi viimeisimmästä tutkimuksestaan. Tutkimus, jossa käsiteltiin Suomen itsenäisyyteen johtaneita tapahtumia filatelian ja siihen liittyvän  avulla. Erittäin mielenkiintoinen tunnin esitys, jossa postimerkeillä oli melkeimpä sivuosa mutta tärkeä.
Huomenna taas pelaamaan, jotta Kipa pysyisi tyytyväisenä ja iloisena,huh huh huh. Illalla Syömään ystäväparsikunnan luo.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti