perjantai 16. marraskuuta 2012

Mahtava kanipata


Ystäväpariskunnan luona aloitettiin sampanjalla ja aperoilla. Sitten aivan mahtava kanipata sinappisella muusilla, erinomaista Maconin punaista ja päälle maittavat kahvit ja isännän kanssa tyhjennetty ruoasta yli jäänyt keittiökonjakki, joka maistui ihan hyvälle, olihan siinä 3 tähteä ja oli oikeata konjakkia.Kipa sai reseptin ja aiomme tarjota sitä joillekin ystävillemme täällä Ranskassa. Rouva kertoi kerran tarvinneensa konjakkia joulusinappiinsa ja mies oli saanut useita pulloja joululahjaksi. Päätti ottaa sitten pienimmästä pullosta, ettei ottaisi mitään liian kallista ja otti XO:ta sinappiin. Oli kallista ja hyvää sinappia. Upea ilta kiitos isäntäväelle.
Petankissa voitettiin isäntäväki seuraavana päivänä ilkeästi. Sorry.
Kotona maisteltiin katkarapusalaatin kanssa neljää erilaista Beaujolais Nouveauta , tässä tiedot:
Beaujolais Nouveau (=BN) Club des Sommeliers  Meidän mielestämme paras
BN Georges Duboeuf, ei koskaan niin kovin hyvää.
BN Mis en boutelles par Bertrand d'Avdiersres, uusi tuttavuus
Beaujolais Viilages Neuveau Club des Sommeliesrs. Meidän mielestämme toiseksi paras.
 Kaupassa olisi  ollut myös lisää pari muuta vastaavaa, mutta ajattelin. että neljän maistelu riitäisi ja pystyn vielä kirjoittamaan tämän. Suomessa on yleensä vai pari viiniä. En tiedä miten nykyään, kun olen täällä jo neljättä vuotta.
Kyllä minulla menee viinikouluttaja aina päälle kun maistelen viinejä parittain. Kipa on täysin mennyt jo Golfiin ja olueeseen, eikä enää ole kiinnostunut viineistä. Sanoo, että yksi harrastus riittää ja nyt se on Golf, ja minä raukka saan golfata todella tarpeeksi, kolme kertaa viikossa. Oikeastaan ihan kivaa, kun tuntuu välillä kulkevan tuo peli ja saa puhua vieraita kieliä, ei vaan ranskaa.
Neljäs pullo on loppumassa, joten menen nukkumaan. Huom! Kipa on hieman auttanut, mutta tuntuvat nuo uudet viinit kovin köykäisiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti