keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Viva l'ascenceur


Eilen aamulla 11.12. ilmestyi Gardien (talonisäntä, talonmies) kahden asentajan kanssa kun Kipan piti mennä kauppaan. Hän selitti, että hissi on kunnossa, mutta fancoilin vesisuodatin piti puhdistaa ja valitteli, että Schindlerin hissimiehet eivät oikein osaa hommiaan. Yhdyn täysin hänen käsitykseensä. Samalla vaihdettiin suodatin joka oli 5 cm liian kapea, eli pölyt kiersi suodattimen ohi. Fancoil saatiin kuntoon ja menimme yhdessä  kauppaan. Minä ostamaan jouluvaloja Bricoramasta, joka on ensimmäisessä kerroksessa Californien puolella ja Kipa Picardille vierasaperoiden ostoon. Nyt saa tulla meille samppanjalle.
Tänään mentiin valtavaan Carrefouriin ostamaan joulusampanjoita ja muutakin edullista. Kuten esimerkiksi 60cm korkea tekokuusi, jonka piti olla valaistu, mutta muuntaja puuttui. Käytävä valittamassa ranskaksi lähipäivinä. Onnistuu muuten aina vain paremmin, se puhuminen. Saatiin kuitenkin laatikko 16€/kpl sampanjaa ja kaksi muuta. Olisi kylläkin ollut alle 10€/kpl sampanjoita mutta ostettiin tämä nyt vierasvaraksi. Kipa sanoi paluumatkalla, että eihän kahdeksan sampanjaa riitä mihinkään ja päätimme ostaa vielä kuusi lähiaikoina. Samalla löydettiin muovipussukoita viiniä 1,5l päniköissä. Kipan mielestä idea on hyvä mutta minun mielestäni joudutaan vain avaamaan toinen. Rose pänikkä on kylläkin oikein hyvää, liiankin hyvää. Ostettiin myös keraaminen kulho (pieni) sanglierpateeta (villisika..), varmaankin hyvää. Promenaden varrelle on ilmestynyt Lenvalin-lastensairaalan eteen valtava lumiukko ja englantilaistyyppinen vanha postilaatikko ( viisi kertaa suurempana) Pere Noelille ( joulupukille). Että joulu on kait tulossa Nizzaankin. 
P.S. Villisikapate oli tee-se-itse  -mallinen, eli työnsimme se tänä aamuna uuniin paistumaan vesihauteessa. Eli ei aina ranskalaisen perheenemännänkään uunista ottama ole ihan itse tehtyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti