keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Birdejä ja muuta tapahtumaa



Lauantaina kävivät ystävät aperoilla ja tyhjensimme yhdessä kolme samppanjapulloa. Olivat muuten hyviä, sekä ystävät että sampanjat. Sunnuntaina kävimme kävelemässä ja kahvilla Promenadilla.Pettymykseksi vakipaikka oli muuttunut kokonaan ruokapaikaksi vaikka kello oli yli kolmen. Oliko syynä sunnuntai vai joudummeko vaihtamaan kahvipaikkaamme. Maanantaina kävimme palauttamassa muuntajattoman sapinin, yritimme Provencaleen pelaamaan, mutta oli liian märkää autolle, joten ajoimme Var- joen rantaa suureen LeClerciin ostoksille. Sampanjaa ja muuta mukaan ja kotiin.
Tiistaina pelasimme kohtuullisesti pelaavan ranskalaisrouvan kanssa ja edessä meni tosi huonot ranskalaiset, joista rouvakin huomautti meille pari kertaa. Eli ranskaa puhuttiin ja rouva käsitti meidän kielitaitomme paremmaksi kuin oli, olikohan syy Henkan sujuva ääntämys, ja Pardon kaikui kysyvästi vähän väliä. Mutta Kipakin puhui paljon, mikä oli hienoa. Syömään ei päästy, koska ravintolan sekä sisä- että ulkotilan oli vallannut joku tilaus. Meidän perästämme tuli suomalaispariskunta, joiden kanssa sovimme petankiin tulosta, jollei hurrikaani yllätä. Hissi pitää kovin pahaa ääntä.
Keskiviikkona hissi piti kamalaa ääntä, mutta alas päästiin ja pelaamaan. Tällä kertaa kahdestaan aivan tuulettomassa ja aurinkoisessa säässä 16C eli pikee paidassa 19. joulukuuta. Viva la France, viva la Provence. Kolmannella väylällä hieman lyhyeksi jääneen aloituksen kuittasin 7 metrin putilla birdieksi, Jeee. Eipä ole birkuilla juhlittu ja Kipan Birdie pullokin jäi tyhjentämättä kun hän vasta autossa ilmoitti sellaisen omistavansa. Tankkasin naftaa ja ostin patongin lisäksi pienen vodkan, joka sitten tyhjennettiin yhdessä.
Kävin vielä aivan kaameasti ääntelevän hissin kanssa kaupassa ja hissin peiliin oli ilmestynyt tiedote, jossa toivottiin hissin korjausta pikapikaa, koska äänistä päätellen se kohta räjähtää ja pyhät ovat tulossa. Olen 100%:sti samaa mieltä. Kipa ei hissiin enää astu jollei korjausta tule.
Nyt parvekkeen ikkunasta näkyy lähes tyyni Välimeri ja huomenna mennään joko hissillä tai kävellen tilaamaan Buche Noel jouluksi, vaikka on luvattu sadetta. Minun on vielä käytävä pukin luona. Kello tulee viisi ja hämärtää. Kohta on täysin pimeää, sillä täällä tulee pimeä nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti