keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Golf kisa Grande Bastide

Aamu oli niin kylmä, että väylät olivat huurteessa, joten päästivät lähtemään vasta 9.30. Kenttä on sen verran korkealla, että näin voi käydä. Nizzassa oli koko yön noin 7C. No mun peli kulki kuten aina eli huonosti. Kipan serkku vastasi aamulla Facebook viestiini mailojeni myynnistä, että hän möi omansa 2010 ja nyt elämä on taas elämisen arvoista. No minä kait pelaan vain siksi, että rakas vaimoni on golfhullu, eikä halua pelata yksin. Toisaalta, kyllä minäkin joskus onnistun lyönneissä, mutten koko väylää. Nytkin sain vain vaivaiset 18 bogey-pistettä kun Kipa takoi 28. Voittajalla oli 32 eli kun Kipa parantaa puttipeliänsä kolmesta kahteen per väylä niin meidän perhe saa kerran kuussa pari pulloa viiniä. Vakavasti puhuen tuolla pelillä Kipan tasoitus laskee Suomessa alle 30, eli ensi syksynä saa todella skarpata. Huomenna yritän nyt neljättä kertaa Nizzassa rotarykokoukseen. Aikaisempina kolmena kertana ei ole ollut kokousta vaikka netti on niin väittänyt. Onkohan Ranskassa sanonta neljäs kerta toden sanoo. Clubitalon baarissa tarjoilija tyttö kysyi miten meni golf, sanoin: ne pas tres bien com mon francais, häntä se huvitti kovin, oli näköjään ranskalainen, joka osasi äidinkieltään.
Tällä viikolla ei enää golfia. Kolmena päivänä peräkkäin 18 reikää kyllä riittää meille. Mehän ollaan melkein yhtä kovia kuin innokkaimmat suomalaiset, jotka pelaavat joka päivä. Päivät ovat nyt kauniita ja keväisen lämpimiä ja yöt Nizzan tasolla noin 7-8C. Joten kyllä kelpaa. Keravan rotareille tiedoksi, että kevät vaatteita ja kevyitä hyvin istuvia kävelykenkiä mukaan Nizzaan ja tervetuloa.
Yksi ranskalainen kummallisuus vielä. Kun ranskalaiset puhuvat käsillään myös kännykässä, niin arvatahan saattaa, ettei käsiä riitä ajamiseen ja silloin tulee ongelmia. Suomalaisethan puhuvat ilman käsiä ja silloin on ainakin toinen vapaa, jollei satu kaivamaan nenäänsä, jonka ranskalaiset onnistuvat tekemään puhuessaan kännykkään liikennevaloissa. Silloin suomalaisesta tuntuu, että odottelevat revontulia ja käsi menee torvelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti