torstai 2. helmikuuta 2012

Kylmää

Pah sanoisi Iso Paha Susi. Tultiin Suomesta lunta ja kylmyyttä pakoon ja täällä uhkaillaan molemmilla ja viimeksi mainittu on jo toteutunut, aamulla +1C. Toinenkin on lähellä, sillä läheiset kukkulat ovat jo valkoisina. Missä kevät ja Mimosat?
Maanantai ja tiistai menivät sateisina. Käytiin vain postissa, kaupassa ja Picardilla ostamassa pakasteherkkuja. Keskiviikkona sitten käytiin turistiofisissa ostamassa meille ja Laurosille Karnevaaliliput. Syötiin vanhassa kaupungissa valkosipulivoissa paistetut simpukat ja pääruoaksi Kipa lapinin ja minä sollin, runsaat ja hyvät annokset.
Alkuviikosta soi ovikello ja Kipa meni katsomaan ja siellä oli nainen joka solkkasi jotain ranskaksi eikä Kipa ymmärtänyt ja sanoi vain, että je ne comprande pas tai jotain sinne päin ja sulki oven. Kun sitten postilaatikkoomme ilmestyi outo kirje, joka oli osoitettu cher voisin eli hyvä naapuri, niin otaksuimme asioilla olevan yhteyttä. Tankattiin kaksisivuista käsinkijoitettua ja selvästi kopioitua kirjettä jokin tovi. Totesin varmuudeksi kirjeen noutaessani, että samanlaisia kirjeitä oli naapurilaatikoissakin. Päättelimme kirjettä tutkiessamme sen jonkinlaiseksi avunpyynnöksi. Tämä nainen asuu kolmannessa kerroksessa yksiössä (me viidennessä) ja viereisen apartementin n.65- vuotias naapuri koputteli hänen seinäänsä jatkuvasti öin päivin ja piti outoa meteliä. Myös hänen kynnysmattonsa kanssa mies touhuaa jotain mutta katoaa aina kun ovi avataan. Mies ei vastaa ovikelloon ja hänellä on avain myös nejännessä kerroksessa olevaan asuntoon, joka on naisen kylpyhuoneen yläpuolella, ja jossa pitää myös outoa meteliä. Miestä ei koskaan näy? Eli onko kyse poltergaistista, joka on tullut kiusaamaan naisparkaa. Keksikää te!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti