lauantai 21. maaliskuuta 2020

Maaliskuu 2020 - Suomi mainittu

Illat kuluvat televisiota katsellen. Olemme Suomessakin uutisten ja ajankohtaisohjelmien sekä säätietojen suurkuluttajia, ja samaa tapaa noudatamme täällä. Suomen televisiota emme näe, mutta Ranskan TF1, 2 ja 3 ovat tulleet tutuiksi. Emme ymmärrä ranskaa kovinkaan hyvin, mutta aika paljon kuitenkin, olimme viime syksynä Espanjassa ja tavallaan vähän hämmennyimme, kun ei ymmärretty yhtään mitään, ei kannattanut  ollenkaan katsoa espanjalaisia kanavia.
Asetumme telkkarin ääreen viiden maissa illalla, Affaire conclue, missä ihmiset huutokauppaavat esineitään. Ohjelman juontaja on kovasti sympaattinen, esineiden arvioijat vaikuttavat oikeilta asiantuntijoilta ja ostajat, käsittääksemme siis antiikkikauppiaita, mukavia persoonallisuuksia.  Esineitä on laidasta laitaan, onhan täällä vaikka mitä ja moniin liittyy mielenkiintoisia tarinoita, joita myyjät auliisti kertovat. Keskustelut sujuvat saman kaavan mukaan, joten pysytään tekstien avustuksella kärryillä tapahtumista. Osa myyjistä on Belgiasta, tuovat yleensä tuliaisina suklaata ja esineet saattavat olla hiukan erilaisia kuin ranskalaisilla. Seuraavaksi Questions pour un champion, ohjelma, joka  on pyörinyt televisiossa iät ja ajat, edellinen juontaja, legendaarinen Julien Lepers jäi eläkkeelle jokunen vuosi sitten ja seuraaja Samuel jatkaa edeltäjänsä jalanjäljissä. 4 kilpailijaa, ja ilmeisesti täytyy jotain tietääkin. Tästä tullaan otsikon aiheeseen Suomi mainittu. Urheiluaiheisissa kysymyksissä vilahtelee joskus formulatähtemme ja historiakysymyksissä voi joskus harvoin olla yhteyttä Suomeen, mutta tällä viikolla saatiin bingo 2 kertaa. Eurooppalaista kirjallisuutta käsittelevässä kysymyssarjassa kysyttiin Arto Paasilinnan kirjan nimeä ja pari päivää myöhemmin kysyttiin, minkä maan pääministeri on Sanna Marin. Molempiin tuli välittömästi oikeat vastaukset, Sannan tietäjä oli tosin kanadalainen. Tuli mieleen, tiedänkö itse kovinkaan monen maan pääministerin nimeä, toki nimen perusteella saattaisi  päätellä/arvata maan.
Sitten istutaankin uutisten ja sään parissa, paikallisuutisia, valtakunnallisia ja vähän ulkomaitakin. Vielä ajankohtaisimitaattori C'ést Canteloup ja siinäpä se on ilta paketissa ja kello 21. "Myöhäisohjelmia" ei  aikaisin nukkumaan menijä katso, paitsi jos tulee Asterix, Camping Paradise tai muuta ajanvietettä. Toi imitaattoriohjelma on kylläkin nyt lopetettu koronan takia, koska se on ns. suora ja siellä on yleisöä, jota ei nyt voi olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti