sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Golfia Ranskan Rivieralla

Huomasimme syksyllä, että olemme pelanneet täällä jo kymmenen vuoden ajan. Muutamat lähistön kentät ovat tulleet hyvin tutuiksi ja Rivieran Suomi-seuran puitteissa olemme tutustuneet myös kauempana Varin alueella sijaitseviin kenttiin. Peliseura on ollut hyvin kansainvälistä, ja meistä se on ollut hyvin mukavaa. Vastaanotto on myös kaikin tavoin ollut ystävällistä, joten voimme rohkaista kaikkia pelaamaan. Pelaamme kaksistamme "helpoilla" ja täkäläisittäin  kohtuuhintaisilla kentillä, enimmäkseen 9 r, hinta 30-45/kierros. Joskus kierrokset ovat hitaita, jos on paljon 4 hengen ryhmiä, siihen kannattaa etenkin loma-aikoina varautua. Huom. pelaamme siis talvella, kesästä ei ole mitään kokemusta.
Alkuaikoina lounastimme usein golfklubilla, ruoka on hyvästä erinomaiseen ja hinnat kohtuuhintaisesti hiukan kalliiseen. Nykyään syömme harvoin, siitä yksinkertaisestä syystä, että ruokaa on tarjolla klo 12-15 välillä, ja siihen aikaan on helppo saada lähtöaika, meidän yleisin lähtöaika on "midi dis", ihan sama, mihin aikaan yritetään, aina päädytään siihen. Ranskalaiset  tavallisesti syövät silloin ja peliseuraksi siis saa ulkomaalaisia tai saa pelata kaksistaan. Keskustelu aloitetaan ontuvalla ranskankielellä, kukaan ei ymmärrä, ja sitten vaihdetaan englantiin ja selviää, että ollaankin lähes naapureita. Toki monesti osuu peliseuraksi ranskalaisiakin, usein selviää, että ovat alun perin muualta Ranskasta ja muuttaneet etelään eläkepäiviksi.  Heistä useat puhuvat erinomaista ja meillekin ymmärrettävää englantia. Juuri viimeksi Le Provencalissa seuraan liittyi ihastuttava pariisilainen herra, juttua riitti englanniksi vaikka kuinka (jouduimme odottamaan paljon) ja lopuksi hän totesi, että tehän puhutte myös ranskaa ja vaihtoi osittain ranskaksi juttunsa.

Pelaaminen sinänsä on ihan samanlaista kuin kotimaassakin, joskus jotkut tuppaavat aloittamaan liian aikaisin ja onpa meille huudettukin, kun takana tulijoiden mielestä on pelattu hitaasti. Syy ei ollut meissä, edessä oli täyttä, mutta temperamenttisempi meistä kirosi kovaäänisesti suomeksi, eikä sen jälkeen tehty havaintoja takana tulevasta ryhmästä, sen verran kauaksi jättäytyivät. Joskus on myös seuran viikkokisassa valvoja tullut hätistelemään, näissä tapauksissa on ollut hiukan syrjintään viittaavia piirteitä, klubin omat pelaajat saavat maleksia miten tahansa, mutta ulkomaalaisryhmän pitäisi vaan jotenkin kadota jonnekin, sen jälkeen, kun rahat on saatu. Meillä kaksin ei ole ollut tällaista ongelmaa, paremminkin on pahoiteltu, kun on hitaita ryhmiä edellä ja  jopa päästy lähtemään ennen ryhmää.

Kenttien kunto on yleensä mielestämme vuodenaikaan nähden hyvä, pelaamme lokakuusta huhtikuulle. Sateisina talvina  jotkut kentät on märkiä ja joskus jopa suljettuja tai ainakin rajoituksia golfautojen ja myös kärryjen käytön suhteen. Kylminä  aamuina varsinkin ylempänä sijaitsevien kenttien greenit on aamulla huurteessa, jolloin talvigreenit saattaa olla käytössä ensimmäisille lähtijöille. Kuivat keväät on meidän ilomme, pallot tuntuvat rullivan loputtomiin ja niinpä viime lauantain kierroksen saalis toiselle oli yksi birdie ja toiselle 3 paria. 9 r kierros kesti ainakin 2,5 tuntia, mutta mikäpä siinä, aurinko paistoi, oli hyvää seuraa ja peli kulki ainakin ajoittain.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti