torstai 19. maaliskuuta 2020

Maaliskuu 2020 - hiljaiseloa 3

Eilen pysyttiin kotona, petankkikuulat otettiin esille ja jaksettiin vähän aikaa heitellä. Tänään oli sitten heti aamulla kauppareissun aika. Lupalaput täytettiin ja suunnattiin ulos. Muutama lenkkeilijä nähtiin ja bussi, kauppojemme edessä oli jakeluautoja ja muutaman ihmisen jonot kaupan ulkopuolella. Pikku odottelun jälkeen leipäkaupasta normaaliostosten lisäksi croissantit, niitä ei tule ostettua, kun harvoin käydään näin aikaisin kaupassa. Nyt maistui erityisen hyvältä aamukahvin kanssa. Leipäkaupan ovella oli lappu, että ovat auki 8-14, siis ei enää illalla. Lihakaupan nuori mies huomasi, että olin jonkin verran stressaantunut, sanoi, että älkää pelätkö, heillä on kauppa normaalisti auki, kun ostin vähän useamman paupietten ja sanoin ostavani ne viikonloppua varten. Lähikaupassa ei ollut kaikkia tuotteita, mitä siellä on normaalisti, jonkin verran oli tyhjiä hyllyjä, mutta mitään ongelmaa siis  ei ollut ruuan saannissa. Kukaan ei kysynyt lupalappuja, ei tietenkään, eihän poliiseja nyt joka kulmaan riitä. Enemmän vanhempaa väkeä oli liikkeellä, oletettavasti vakiasiakkaita kuten mekin ja etäisyyttä pidettiin. 
Ulkoiluun on kuulemma virallinen metrimäärä, kuinka kaukana asunnosta sopii liikkua. Meille riittää liikunta omassa pihassa. Eilen heitettiin petankkia. Triominos alkaa jo kyllästyttää, pidetään siitä pientä taukoa. Lukemista saa lisää netistä ja mukana on aika paljon ristisanatehtäviä. Tänään kait tsippaillaan nurmikolla.
Kauppaan lähdettäessä olikin mustavalkoinen kissaystävämme jo odottelemassa, joten se piti ruokkia ensin. Ruoka ja maito tuntui maistuvan. Ei ollutkaan käynyt useampaan päivään. Kirsti huomasi eilen, että mustavalkoisia onkin kaksi, mutta tämä on se, joka tuntee meidät.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti