keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Tutuilla kulmilla

Pikkuhiljaa asetumme aloillemme. Matkapyykit on pesty, jääkaapissa on muutakin kuin valo ja tutut kaupat melkein ennallaan, vähän aina muuttavat tavaroiden paikkoja, että tulee kierreltyä kaupassaja ostettua kenties jotain heräteostona. Vihanneskauppiaamme on paikalla, leipäkaupan madame tunnisti ulkomaalaisen, joka haluaa yhden patongin, vaikka aina välillä sanookin kaksi tai jotain sinne päin. Ihmeteltiin, onko gardien lomalla (ei ole luultavasti koskaan lomalla), mutta eilen tapasimme sitten hänetkin.

Matkatavaroita oli tavallista vähemmän mukanan, on vihdoinkin huomattu, ettei tarvita niin paljon vaatteita, kun pesukone on käytettävissä ja villapaitojakaan ei tarvita seitsemää vaan ihan pari riittää.
Lisätilaa toi toisen golfbagin puuttuminen, ei ei, Henkka ei ole myynyt bägiänsä, se on mukana, mutta Kipalla oli pelkät mailat mukana.  Oli vihdoinkin aika hylätä vanha haalistunut ja rikkonainen bägi ja ostaa Ranskasta uusi. Käytiin heti maanantaina ostamassa pieni kantobagi, se riittää ja mahtuu mukaan autoon  paluumatkallekin. Pikkusen ihmeteltiin harjoitettua säästäväisyyttä bagien hankinnassa, bägi maksoi 69 euroa, siitä vielä jokunen euro alennusta, ja kestää kyllä monta vuotta, mutta rajansa kaikella.

Puutteitakin huomattiin. Ollaan aina tuotu 4-viljan puurohiutaleita Hämeenkyröstä asti, mutta nyt asia unohtui. Mannaryynitkin sopisivat, saatiin kummitytön äidiltä iso purkillinen puolukkahilloa, joten voisi vaikka vispipuuroa keittää. Mutta tätä vartenhan voi tehdä retken Antibesiin, eiköhän sieltä löydy mannaryynejä ja Nalleja.

Ja tässä se aasinsilta tuli, oltiin seuran tilaisuudessa kuulemassa madonlukuja Suomen taloudesta  Ay-liike oli erityisesti puhujan hampaissa, saattaa olla, että joskus herkistymme kertomaan omat vaatimattomat ay-muistot, jotka osaltaan tukevat puhujaa, vaikka eivät koko totuus olisikaan. Nalle nimitti Ay-liikettä kartelliksi, jossa pieni porukka päättää suuren enemmistön asioista yleissitovuuden kautta. Se on sitä Ay-demokratiaa. Kesyt hallitukset ovat vuosien mittaan antaneet Ay-liikkeelle perustuslain mukaan hallitukselle kuuluvaa päätäntävaltaa, siinä suurin paha oli ja on kolmikanta. Nyt pitäisi hallituksen päättää lait ja Ay-liikkeen sopia asioistaan niiden puitteissa eikä enää saisi muistella konjakkihöyryissä aamuviideltä tehtyjä lehmänkauppoja takavuosilta. Maailma on todellakin muuttunut mutta Ay-liike ei sitä tunnista. Tuli kuitenkin mieleen, että pullamössö-sukupolvi taidamme sittenkin olla me. Isät ja äidit selvisivät parista sodasta ja nyt epäilemme, ettei seuraava sukupolvi selviä oikein mistään. Kyllä he selviävät. Niin pakolaistilanteesta kuin ilmastomuutoksestakin, pikkuongelmista puhumattakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti