torstai 8. lokakuuta 2015

Myrskyn jälkeen

Suuntasimme  syksyn ensimmäiselle pelikierrokselle.  Le Provencal golf oli paikallaan, greenit oli rei'itetty ja hiekoitettu ja 9 väylän kierros maksoi vaan 20 euroa, meillehän se sopi, taidot ovat sitä tasoa, ettei kentän kunto peliin juuri vaikuta. Uudistuksiakin oli tapahtunut, golfauton ikkunassa oli kuva, jossa esitettiin, mikä on sopivaa pukeutumista ja mikä ei. Aika tarkasti oli selitetty. Miesten shortsit eivät saa ulottua polven alapuolelle kuin 4 tuumaa ja vastaavasti naisilla taas korkeintaan 4 tuumaa polven yläpuolella. Totesimme asujemme olevan sääntöjen puitteissa ja suuntasimme ykköstiille. Muitakin suomalaisia oli pelaamassa, tuskin kuitenkaan odottelu siitä johtui, vaan ns. normikierros kuten siellä ylipäätään. Kenttä on mielestämme joskus ollut paremmassakin kunnossa, kesällä lienee ollut aika kuivaa.

Ajoimme kentälle Biotin ohi, ja näkymät olivat hyvin lohduttomat. Kaikki, mitä nähtiin televisiossa ja lehdissä, oli totta. Pihat ovat täynnä rojua, autot romuttuneita ja mm. yksi auto oli jumittunut rakennuksen ja puun väliin tilaan, johon ei mitenkään autoa saisi ajamalla. Raivaus- ja siivoustyöt olivat käynnissä. Biotin golfkenttä näytti sekin lohduttomalta, tien vieressä 10-väylä oli täynnä kiviä ja suuria kukkaruukkuja ym. ym. Kenttää ei oikein edes tunnistanut.  Golfkenttä ei varmaan ole ykkösprioriteetti tässä tilanteessa, mutta harmittaa kentän puolesta,  sillä viime talvena pelasimme siellä useasti ja kenttä oli hyvässä kunnossa. Provencalissa kierros kestää yleensä kovin kauan ja Biot on kaikin tavoin meille sopiva kenttä.

Lisää tietoa saimme tapaamaltamme suomalaiselta golfystävältä. Kävimme tänään Antibesissä suomalaiskaupassa (on siellä ruotsalaistakin tavaraa) ja siellä puhelimme eilen nähdystä ikävästä tilanteessa. Hän pelaa Biotin kentällä vuosimaksulla ja kuuli omistajalta, että puolet kentästä eli joen ravintolan puoli pyritään saamaan pelikuntoon ensi viikolla. Toista puolta eli tien ja joen toisella puolella olevia väyliä oli ryöstäytynyt joki käyttänyt kulkutienään ja se oli todella pahassa kunnossa.

Tänään oli kovin lämmin ja tyyni päivä. Huomenna on pelit Grande Bastidessa. Toivottavasti ilma säilyy samanlaisena. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti