perjantai 23. lokakuuta 2015

Suuri saarikierros osa 4 - sekalaista

Korsikalla voi tehdä muutakin kuin ihailla maisemia. Vuorikiipeily ja riippuliito ei ole meille tuttua, ja kuuluisan vaellusreitin GR20 maisemat ohitimme uteliaina, vaikeakulkuiselta näyttää ja varmastikin ovat tottuneita vaeltajia, jotka sinne lähtevät.  Matkallamme osuimme pieneen kylään, jossa pysähdyimme tauolle. Pienen ravintolan emäntä huuteli jo kaukaa tervetuloa, turistille oikein kätevää, koska joskus paikat näyttävät kovin suljetuilta, vaikka todellisuudessa ovatkin auki, tai ainakin isäntä avaa, kun maksavia asiakkaita on näkyvissä. Nautimme terassilla Pietrat ja pääsimme siistiin vessaan. Mäkeä ylös pyöräili nuori pariskunta, joka myös jäi tauolle. Pyöräilynkin totesimme niissä oloissa olevan jokaiselle meistä liian vaativaa. Poislähtiessämme huomasimme keitaamme tarjoavan paitsi ruokaa ja juomaa, myös majoitusta, 30 euroa yö.

Edellisillä reissuillamme on ollut tosi lämmin sää ja olemme pysähtyneet muutamalle rannalle ihan tien varrella uimaan. Sopivia uimarantoja on varsinkin itärannalla, vesi on kirkasta ja ainakin lokakuussa lämmintä. Lännessäkin rantoja on, mutta kun tie kulkee ylhäällä on rantaan päästäkseen edessä usein  muutamat kiemurat. Nyt Korsikalla oli kova tuuli eikä kaikin paikoin uimaan olisi voinut mennä, mutta kyllä sieltä löytyy suojaisiakin  hienoja hiekkarantoja.

Emme ole pelanneet golfia saarella, tiedämme siellä olevan kenttiä, mutta emme ole edes nähneet niitä. Todella kummallista! Jälleen löytyi yksi syy mennä Korsikalle uudestaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti