perjantai 18. marraskuuta 2011

Petanque

Tiistaina ei juuri tehty mitään muuta kuin, että kävin aamulla patongin boulangeriesta ja iltapäivällä kaupassa.
Keskiviikkona olikin suomalaislounas Nizzassa. Ennen lounasta piti Pirkko Saikkonen mielenkiintoisen esitelmän "Erisnimigalleria Ranskan gastronomiassa". Eri ruoilla oli sekä henkilön nimiä että paikan nimiä. Henkilön nimiä kuten Pommes Anna- kasarissa kannen alla voissa haudutetut perunaviipaleet. Suikaloidut perunat valmistettuna samalla menetelmällä ovat pommes Annette. Poires Belle-Helen, Poulet Celestine yms. Paikan nimiä taas edustivat Marengo kana tai vasikanlihahöystö, pommes pont-neuf paksumpia tikkuperunoita ja carottes Vichy.
Torstaina menin Juan es Pins'iin Beaujolais Noveau tilaisuuteen, jossa saatiin viinin lisäksi myös runsaasti syötävää, jota kannettiin pöytiin suurilla tarjottimilla. Mennessä jäin juuri junasta joka pysähtyisi myös Juan les Pin'ssä ja toinen menisi vasta tunnin kuluttua. Otin siis junan, joka meni Marseilleen mutta pysähtyi Antibesissa, josta jatkoin taksilla ja pääsinkin perille tasan kolmeksi. Viini oli samaa litkua kuin ennenkin, mutta teki tehtävänsä ja kotimatkalla oli hieman hutera olo.
Tänään kuitenkin oli taas suomalaisten boule- päivä ja sitä pelaamaan saapuikin koko joukko meitä innokkaita. Pelattiin kolmen hengen joukkuein kahdella pallolla kukin joukkueen jäsen. Pelejä tuli jopa kolmeen paikkaan, sillä osanottajia oli paljon. Meidän joukkue voitti ensimmäisen pelin, joka pelattiin 13 pisteeseen. Ja tasapuolisesti toinen joukkue voitti toisen pelin, 13 piteeseen sekin. Puolen päivän kanuuna, jonka jyrähdys kuului pelipaikalle kovana, oli paukahtanut jo jonkin aikaa sitten kun pelit oli saatu pelattua ja koko joukko siirtyi kadun toiselle puolelle olusille. Minä join Perrierin, sillä katsoin , että edellisillan viinin läträys vaatii maksalle ainakin viikon toipumisajan muuten käy niin kuten entinen pomoni Huberilla tapasi sanoa, että sydän on pysähtynyt mutta maksa sykkii vielä. Olusten ja veden jälkeen tulimme kotilounaalle ja nyt ryhdyn kahvin keittoon.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti