sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Aikaisemmin tapahtunutta

Tuntuu kuin juuri mitään ei olisi tapahtunut, vaikka joka päivälle on ollut tekemistä. Torstaina 24.11 olimme taas Provencalessa, lähtö 12.20. Meitä ennen lähti tuttuja suomalaisia, kaksi rouvaa ensin ja sitten perään 4 herraa. Lähtivät niin aikaisin, että ensimmäinen väylä oli vapaa jo 12.10. Yksi ranskalainen herra tuli kysymään voiko hän pelata meidän kanssamme, koska hänellä ei ollut aikaa varattuna. Mikäs siinä ja lähdimme matkaan. Minä pelasin ranskalaisen kanssa keltaisilta elämäni surkeimman golfkierroksen. Kirsti taas vähenteli monen väylän lyötimääriään. Eipä asiasta muuta. Palasimme kotiin.


Perjantaina oli petanque päivä ja meitä suomalaisia oli taas kolmeksi kuuden hengen ryhmäksi ja meille hieman myöhästyneille löytyi yksi herrasmies, joten pelasimme kaikki kaikkia vastaan. Pelin jälkeen olusille läheiseen kahvila pizzeriaan. Heille on mukava perjantailisä kun sisään vyöryy 25 suomalaista viinille ja oluelle.Saimme maistiaisia heidän pizzoistaan, joten päätimme, että seuraavalla kerralla syömme myös takahuoneessa koko joukko.

Lauantaina olimme sopineet retken Mentoniin suomalaispariskunnan kanssa, jotka halusivat tutustua Jean Cocteaun uuteen museoon, joka meitäkin kiinnosti. Museo itsekin on jo nähtävyys arkkitehtoonisesti. Valkoiseksi maalattua betonia, kaarevia ulkoseinäpalkkeja, joiden lomasta pilkottaa musta lasiseinä, joka on sisältäpäin läpinäkyvä. Sisääntuloa koristaa pienistä veden pyöristämistä kivistä muodostettu patio, joka on käsin betoniin upottamalla aikaansaatu vaalea 250m2 alue. Sen keskustaa koristaa musta lisko. Kiviä on käytetty 35 tonnia ja patiota valmistui 2m2 päivässä, eli kova homma. Arkkitehti on 59 vuotias algrialaissyntyinen Rudy Ricciotti, joka kutsuu itseään välimerelliseksi sekasikiöksi ja asuu nykyään Bandolissa Provencessa. Itse näyttely oli erikoinen sekoitus Jean Cocteaun, enfant terrible, taidetta, lavastuksia, julisteita, elokuvia ja veistoksia sekä runoja ja kirjeitä. Näyttelyn taustalla on multimiljardööri ja filantrooppi Severin Wunderman, joka kuoli 2008 sydänkohtaukseen 69 vuotiaana asunnossaan Colle-sur-Loup'ssa. Kannattaa ehdottomasti käydä. Samalla lipulla pääsee myös lähellä olevan Bastionin Cocteaun näyttelyyn. Siellä oli näyttely ennen museon valmistumista. On ollut kovin typistetty!!
No tänään sitten oli kauneimmat joululaulut- iltapäivä. Kävelimme vanhan kaupungin tapahtumapaikalle ja joimme matkalla kahvit. Meni lähes kaksi tuntia, joten taisimme istua kahvilla vähän pitkään. Ilma oli kaunis, kuten on nyt ollut jo monta päivää. Lämpöasteita päivisin 18-20C ja pelaan pelkkä pikee- paita päällä golfia. Meitä suomalaisia oli niin tuvan täydeltä, että saas nähdä mahdummeko ensi vuonna kaikki sisään. Nyt meitä oli n. 120 henkeä ja tunnelma oli adventtinen olihan ensimmäinen adventti. Päälle pipareita glögiä ja suklaakonvehteja. Ihan mukava tilaisuus. Kotona kuudelta ja iltaa salaatin ja tv:n ääressä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti