sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Haut Gagnes

Eilen ei tullut tehtyä juuri mitään, vaikka oli ihan kaunis ilma. Tänään siis Maritan kanssa sovitusti saavuimme Kirstin ajamana Cannet'iin. Kirsti on päättänyt opetella ajamaan Nizzassa ja lähipaikoilla. Harjoittelupäiviksi on otettu sunnuntai aamupäivien hiljaiset hetket. Hyvinhän tuo meni Cannet'iin asti. Siellä tuli Marita kyytiin ja Kipalle oli tällä kertaa tarpeeksi. Tarkoitus oli ajaa Gagnes-sur-Mer:in vanhaan kaupunkiin ja linnoitukselle. Cannet'ista N7 lähes ensikerralla osumalla vanhaan kaupunkiin. Kyllä näkyi N7 varrella syitä miksi se oli muutamia päiviä sitten suljettuna kun yritimme bussilla Nizzaan. Puita oli kaatunut ja katkottu kuin tykkitulen jäljiltä. Marita kertoi, että heidänkin läheltä on katkottu paksuja vaarallisiksi katsottuja puita seuraavia syysmyrskyjä silmällä pitäen. Ajoimme kuitenkin Huan Les Pins'in kautta, jossa stekkasimme itsenäisyyspäivän lounasravintolan ja läheisen bussipysäkin, jotta osaamme 06.12 sinne.
Vanha kaupunki Haut Gagnes oli ylhäällä kuten nimikin ilmoittaa. Ritarilinnan näköinen linna ja pieni tori, jossa ravintoloita. Varmaan alempanakin olisi ollut lisää, mutta miksi mennä alas, jotta taas saisi nousta ylös. Niinpä istahdimme aurinkoiselle terassille muiden syöjien seuraan ja tilasimme Plat du Jour'in eli päivän annoksen,
vettä, viiniä ja kahvit. Mukava siinä oli rupatella kun aurinko paistoi ja ilman lämpötila oli 20C. Marita kotiin ja Nizzaan moottoritietä. Promenadella tuuli rivakasti vaikka muualla ei mielestämme tuullut. Olikohan alkanut iltapäivän aikana. Vieläkin näkyy parvekkeen ikkunasta vaahtopäitä "Enkelten lahdella" kuten Nizzan lahtea kutsutaan. Huomenna yritetään sitten golfaamaan Opio-Valbonne'n kentälle. Kait se nyt jo on kuivunut.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti