lauantai 11. lokakuuta 2014

Tuttuja maisemia

Päätimme ajella viinitarhojen läpi ja viinireitti veikin meidät mukavien maisemien läpi. Ajoimme Beauneen, jossa olemme käyneet pari kertaa aiemminkin, mutta vanha keskusta on mukavan pieni kävelyretkeä ajatellen. Hotelli oli rautatieaseman vieressä, Hotel de France, vanha ja hiukan vaatimattomampi, mutta kuitenkin siisti hotelli ravintoloineen ja vieressä runsaasti ilmaista parkkitilaa, käytännösssä ihan ikkunan alla. Turvauduimme pienen harkinnan jälkeen hotellin autotalliin, joka maksoi 11 € yö. Isäntä oli lähtenyt tallin avaimen kanssa jonnekin, joten emme heti saaneet autoa talliin, mutta kaupungilta tullessamme avain oli palannut ja ajoimme talliin. Hotellilta on lyhyt kävelymatka (5-10 min) vanhaan keskustaan ja päänähtävyyksille. Ihan keskustassa näytti olevan muutama hotelli, mutta suuret hotellit olivat jonkin matkaa ulkopuolella. Keskustassa on kutenkin  parkkialueita ja tilaa näin sesongin ulkopolella. Ryhmiä toki oli liikkeellä, amerikan englantia kuuli kaduilla ja bussillinen väkeä tuli syömään meidänkin hotellin ravintolaan.

Olimme jo etukäteen päättäneet yöpyä viimeisen yön ennen Nizzaa tutussa paikassa, Hotel Bellevue Rhonen rannalla paikassa Les Roches de Condrieu. Se on vanha hotelli, mutta uudistettu ja rakennettu lisää aikojen kuluessa. Huoneet ovat uudenaikaiset, tilavat ja siistit, näköala joelle ja huvivenesatamaan. Hotellissa on myös hissi. Ravintola on uskoaksemme perinteisen ranskalainen, hanhenmaksaa ja kampasimpukoita, munuaisia ja kateenkorvaa. Jälkiruualle on pakko jättää tilaa, mutta menun annokset on suunniteltu juuri sopiviksi. Hintataso on korkeampi kuin muissa tällä kertaa poikkeamissamme paikoissa, esim. jälkiruoka 14 €, mutta meidän mielestä se on tuore ja paikan päällä yksilöllisesti valmistettu ja hintansa arvoinen.

 Hotellissa on autohalli lähes vastapäätä, mutta aivan  hotellin alapuolella joen rannalla on yleisiä parkkipaikkoja ja paikka vaikuttaa rauhalliselta. Emäntä on hyvin ystävällinen, ja baarissa aperitiivilla saattaa hyvinkin saada maistiaisia keittiöstä, joko suolaisia tai makeita. Me saimme lähtiessämme vielä viinipullonkin mukaan. Ei, emme luvanneet mainostaa paikkaa, mutta sanoimme  tulevamme kenties neljännen kerran.

Jo illalla satoi ja ukkosti, ja aamu valkeni sateisena. Päätimme poiketa Chateau-Neuf-du Papessa  salaattilounaalla ja vähitellen ilma kirkastui. Muutama viinipullo paikallisesta myymälästä ja kohti Nizzaa, jossa avainkeijumme meitä jo odotti. Tavarat on nyt pääosin purettu ja asetumme aloillemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti