tiistai 7. lokakuuta 2014

Saksasta Ranskaan


 Wuppertalin Monorail-ajelun jälkeen ihmettelimme hetken, minne syömään. Hotellin (My Dreams, siisti, edullinen) vieressä on pizzeria, vastapäätä huoltoaseman hampurilaispaikka ja saman aukion reunassa Tai Lake, kiinalaisravintola. Hiukan epävarmoina kävelimme viimeksimainittuun, se osoittautui olevan iso siisti ravintola. Tarjolla oli buffet, ja hiukan ihmettelimme, miten toimitaan. Asiakkaat ottivat pöydästä kaikenlaista lautaselle  ja veivät lautasen  tiskille, minkä takana kokki jotakin teki.  No, kun menimme pöydän ääreen löysimme sieltä raakoja lihoja, äyriäisiä ym. ja hämäläisen hitaasti tajusimme kokin vokkaavan asiakkaan valitsemat ainekset ja kastikkeet. Otimme itse mustekalaa ja/tai äyriäisiä, sipulia, papuja, herkusieniä ja hyvää oli. Toki tarjolla oli myös perusasiat, nuudelit, riisit, friteeratut kalat ja lihat jne, hedelmiä ja jäätelöä unohtamatta. Lisäksi  2 olutta ja lasku yhteensä n. 35 €.

Aamu olikin sitten sateinen, juotiin aamukahvit hampurilaispaikassa ja lähdettiin ajamaan kohti Luxembourgia ja Ranskaa. Matkalla syötiin gulassikeitot Luxembourgin puolella mutta kahvit keitettiinkin autossa  itse viime kerralla Saksasta ostamallamme pikku kahvinkeittimellä. Eka kerta, onnistui hyvin. Ensimmäinen yöpymispaikka Ranskasta oli valittu Amnevillestä, Logis de France, kolme pataa, mutta perille päästyämme löysimme itsemme jonkinlaisesta huvipuistosta, hiihtokeskus, eläintarha ym. ja autoja ja porukkaa ihan liikaa. Äkkiä seuraavaan paikkaan lähellä Metzia, ja se osoittautui huomattavasti rauhallisemmaksi. Läheltä löytyi iso Carrefour ja aloimme tuntea olomme oikein kotoisaksi. Hotelliin tuntui tulevan paljon porukkaa, parkkipaikalle ajoi toinen toistaan isompia autoja. Oikein hyvä, silloin hotellin ravintolassa syömässä on muitakin kuin me. Ja niinhän siellä olikin, bisnesporukkaa, ja  ”Altian agentti”, joka oli hukannut matkalaukkunsa matkalle. Seurue puhui englantia, yksi ranskalainen, yksi saksalainen ja meidän Suomi-poikamme, joka puhui Finlandia-vodkan puolesta.
Ruoka oli hyvää, syötiin menu, tonnikala carpaccio, lampaankoipi/äyriäistagliatelle, omenapiirakka/suklaamacaron. Ravintolassa oli oikea takkatuli ja tunnelma kotoinen. La Bergerie, Argancy Rugy (Metz). Menu n. 32 €.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti