Wuppertalin Monorail-ajelun
jälkeen ihmettelimme hetken, minne syömään. Hotellin (My Dreams, siisti,
edullinen) vieressä on pizzeria, vastapäätä huoltoaseman hampurilaispaikka ja
saman aukion reunassa Tai Lake, kiinalaisravintola. Hiukan epävarmoina
kävelimme viimeksimainittuun, se osoittautui olevan iso siisti ravintola.
Tarjolla oli buffet, ja hiukan ihmettelimme, miten toimitaan. Asiakkaat ottivat
pöydästä kaikenlaista lautaselle ja
veivät lautasen tiskille, minkä takana
kokki jotakin teki. No, kun menimme
pöydän ääreen löysimme sieltä raakoja lihoja, äyriäisiä ym. ja hämäläisen
hitaasti tajusimme kokin vokkaavan asiakkaan valitsemat ainekset ja kastikkeet.
Otimme itse mustekalaa ja/tai äyriäisiä, sipulia, papuja, herkusieniä ja hyvää
oli. Toki tarjolla oli myös perusasiat, nuudelit, riisit, friteeratut kalat ja
lihat jne, hedelmiä ja jäätelöä unohtamatta. Lisäksi 2 olutta ja lasku yhteensä n. 35 €.
Aamu olikin sitten sateinen, juotiin aamukahvit
hampurilaispaikassa ja lähdettiin ajamaan kohti Luxembourgia ja Ranskaa.
Matkalla syötiin gulassikeitot Luxembourgin puolella mutta kahvit keitettiinkin
autossa itse viime kerralla Saksasta
ostamallamme pikku kahvinkeittimellä. Eka kerta, onnistui hyvin. Ensimmäinen
yöpymispaikka Ranskasta oli valittu Amnevillestä, Logis de France, kolme pataa,
mutta perille päästyämme löysimme itsemme jonkinlaisesta huvipuistosta,
hiihtokeskus, eläintarha ym. ja autoja ja porukkaa ihan liikaa. Äkkiä
seuraavaan paikkaan lähellä Metzia, ja se osoittautui huomattavasti
rauhallisemmaksi. Läheltä löytyi iso Carrefour ja aloimme tuntea olomme oikein
kotoisaksi. Hotelliin tuntui tulevan paljon porukkaa, parkkipaikalle ajoi
toinen toistaan isompia autoja. Oikein hyvä, silloin hotellin ravintolassa syömässä on muitakin kuin
me. Ja niinhän siellä olikin, bisnesporukkaa, ja ”Altian agentti”, joka oli hukannut
matkalaukkunsa matkalle. Seurue puhui englantia, yksi ranskalainen, yksi
saksalainen ja meidän Suomi-poikamme, joka puhui Finlandia-vodkan puolesta.
Ruoka oli hyvää, syötiin menu, tonnikala carpaccio,
lampaankoipi/äyriäistagliatelle, omenapiirakka/suklaamacaron. Ravintolassa oli
oikea takkatuli ja tunnelma kotoinen. La Bergerie, Argancy Rugy (Metz). Menu n. 32 €.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti