sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Retkellä ja retkeltä palattua

Seuran retki suuntautui Les Arcs,Aix-En-Provence ja Pertuis paikkoihin. Mukana 39 seuran jäsentä, oppaamme Helena ja kuskina Pascal. Lähdimme Nizzasta 8.30 ja poimimme Antibesin seurojen talolta loput matkaan lähtijät. Parin tunnin ajon jälkeen saavuimme Sainte Rosalinin viinitilalle. Tarun mukaan tilalla oli asunut pyhimykseksi julistettu nainen, jonka muumioitunut ruumis oli näytillä tilan kappelissa lasiarkussa. Ihmeitä oli tapahtunut, leivän palaset olivat tammikuussa muuttuneet ruusunnupuiksi, enkelit kattoivat pöytiä ja ruumiin silmät olivat löydettäessä kirkkaan siniset. Nainen oli myöhemmin luostarin abbedissa.
Viiniahän tänne tultiin maistelemaan eikä ruumiita katsomaan.
Kellarikierroksen ja ranskalaisittain puhutun englannin kielisen esityksen, vaikea oli välillä olla varma puhuiko mies ranskaa vaiko englantia, jälkeen maisteltiin rose, valkoinen ja punainen tilan viineistä edellä kerrotussa järjestyksessä, koska rose oli tällä tilalla kevyempi kuin valkoinen. Ostimme 3 roseta 1 valkoisen ja 2 punaista.
Siirryimme bussilla Logis du Guetteur Les Arcsiin lounaalle ja erään toisen viinitalon viinien pariin. Sitten Aix-En-Provenceen kaupungin keskustaan kolmen tähden hotelliin St-Christopheen, jossa yövyimme. Illallinen kahdestaan hotellin ravintolassa ei minun kohdaltani ollut kummoinenkaan, mutta Kipan kalat olivat kohtuullisia.
Aamiaisen ja aamukävelyn jälkeen ajoimme pieneen Pertuisin kaupunkiin ja siellä Val Joaniksen viinitilalle puutarhoineen. Kiertelyt ja maistelut, shoppailut ja lounas. Mukaan tarttui kaksi pulloa tilan punaista.
Takaisin ajelimme mootoritietä mutta poikkesimme rantatielle Saint Rafaelin kohdalla ja ajoimme sitä Canneen saakka, sieltä pikatietä Antibesiin, jossa osa jäi pois ja sitten Nizzaan, jossa Pascal ystävällisesti päästi meidät ja pari muuta Magnanin bussipysäkillä pois.
Kotona odotti yllätys. Keittiön kohdalla katosta tippui vettä! Soitettiin vuokraemännälle ja hän sai isännöitsijän käymään. Mies tajusi heti tilanteen, koska katosta tippui pisaroita ja kapea alue kattoa noin metrin matkalta oli pisaroiva ja märkä. Hän kävi ylhäällä eivatkä asukkaat ainakaan tunnustaneet vesivahinkoa, joten oletukseksi jäi putkivuoto, jonka korjaamista saadaan odottaa maanantaihin. Astia alle ja nukkumaan.
Aamulla ihme oli tapahtunut ja katto oli lähes kuivunut. Eli varmasti oli kyse yläkerran vesivahingosta, jota eivät vain tunnustaneet. Ei putkivaurio itsestään korjaannu. Että sillä lailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti