maanantai 20. lokakuuta 2014

Lämmintä edelleen sekä golfia

Täällä on edelleen lämmintä ja kaunista, Nizza ei suinkaan ole Ranskan lämpimin paikka tällä hetkellä. Sääkartan mukaan ylimmät lämpötilat on +29 C Etelä-Ranskassa ja Välimeri on lämmin. Nizzasta länteen Lavandoussa oli vesi +22 C ja meteorologi puhuikin intiaanikesästä. Nizzassa on meidän muistin mukaan ollut lokakuussa näin lämmintä aiemminkin meidän täällä ollessa. Tänään näytti auton mittari 24C.

Me ei menty uimaan vaan golfaamaan. Kierros oli oikein mukava molemmilla, kenties Mikko Ilosen voiton innoittama.  Kun kierroksen päätyttyä palasimme autolle, siinä yritti ranskalainen parkkeerata autoaan niin, ettei oltaisi päästy pois ja Henkka siitä huomauttamaan, ranskalainen siirsi autoaan ja kun huomasi meidät suomalaisiksi, kehui maanmiehemme voittoa. Mikko Ilonen oli voittanut eilen Euroopan reikäpelimestaruuden ja tuntuvat ranskalaiset golfarit seuraavan tarkkaan golf tapahtumia. Kaikki päättyi siis hyvin, ehkä Mikon ansiosta. Ranskalaisten temperamentista kun ei koskaan tiedä. Kenttä oli täynnä, jossain meitä ennen oli ehkä hidas ryhmä ja jouduimme odottelemaan. Odottelu sujui varjopaikoissa! sillä lämpöä riitti. Meitä ennen oli 2 kohtalaisen pitkälyöntistä rauhallisen oloista  nuorta miestä ja takanamme stressaantunut pariskunta. Nuoret miehet joutuivat koko ajan odottamaan ja he olivat jääneet 8. väylän penkille istumaan ja odottamaan. Edellä menevistä yksi katosi jonnekin etsimään palloa ja muut lähtivät etenemään. Pallon etsijä ei ilmeisesti löytänyt palloaan eikä mennyt greenille ollenkaan. Nuorukaisemme havahtuivat tässä vaiheessa nousemaan penkiltä ja aloittivat, mutta heidän kävellessä palloilleen pariskunta oli jo ehtinyt paikalle ja rouva huutamaan heille, että menkää nyt jo siitä tms. Meille tuli paineita, kun rouva jäi seisomaan kädet puuskassa ja  tarkkailemaan tilannetta tiiboxiin muutaman metrin päähän, eikä me uskallettu avata, kun miehet oli vielä niillä paikkeilla, mihin pallo parhaimmillaan voi lentää. No, meillä sujui hyvin ja pallot lensivät ihan OK, mutta pariskunta itse joutui etsiskelemään pallojaan metsästä. 9. väylällä miehet joutuivat kaikesta huolimatta taas odottamaan, eli mitään tarvetta kiirehtiä ei ollut. Pari birkku yritystä pelin aikana päätyi pariin, joten ei kovin kehnosti.
Illalla tulee suomalaisia tuttuja käymään ja menemme jonnekin syömään. Huomenna lähdetään metsästämään salaatiöljyä vanhaan kaupunkiin ja keskiviikkona taas pelaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti