keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Taiteilijakodissa

Nizzan kuukausilounas nautittiin Colomarsissa, kai se Nizzaan kuuluu, kun bussilla 62 sinne matkattiin. Bussimatkahan maksaa nykyään 1,50, mutta jos ostaa kymmenen matkan sarjalipun, se maksaa 10 euroa, eli hinta on edelleen 1 euro/matka. Lippua voi käyttää useampi henkilö samalla kertaa, leimataan siis niin monta kertaa, kun on matkustajia. Meillä on Magnan-aukiolla lehtikioski, josta lipun voi ostaa ja raitiotiepysäkeillä olevista automaateista sen voi kokemuksen mukaan kätevästi  ostaa myös luottokortilla.
Mutta asiaan. Bussi 62 kulkee harvakseen, mutta katsoimme netistä aikataulun ja noustessamme bussiin siellä oli jo tuttuja. Päätepysäkille, joka sijaitsee aivan Auberge du Reiderin parkkipaikan vieressä. jossa kokoonnuimme tarkoituksena  siirtyä hiukan kauempana olevaan taiteilijakotiin.   Isäntä itse tuli meitä vastaan  ja  muutamat seuran jäsenet kuljettivat autoillaan meidät taiteilijakotiin tutustumaan taiteeseen ja nauttimaan isäntäväen tarjoamista aperatiiveista. Emäntä otti vieraanvaraisesti vastaan tarjoten mm. itse leipomiaan piirakoita. Talo itsessään oli hurmaava, kaikki n. 60 osallistujaa mahtuivat talon eri tiloihin ernomaisesti, oli terassia valittavana auringon kierron mukaan ja useita kerroksia, joista kauniit näkymät Var-joelle. Sekä tietysti uima-allas, puutarha jne. Talo on kuulema myynnissä, käy hyvin myös useamman perheen tai sukupolven kodiksi.
Seuran jäsenet ajelivat taas taitavasti tuon melko lyhyen, mutta kiemuraisen matkan  kuljettaen meidät takaisin ravintolan parkkipaikalle, kiitos heille, ja siirryimme syömään. Ruoka oli hyvää, pääruuaksi ankkaa tai lohta etukäteen tehdyn valinnan mukaan. Paikka on hyvin viehättävä ja sopinee sunnuntain retkikohteeksi. Bussi 62 toi meidät yhtä luotettavasti takaisin Magnanille ja maisemat matkalla ovat hienot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti