tiistai 26. marraskuuta 2013

Petankipelleilyä ja ostereita



Petankikisasta vielä. Kävi ilmi, että Antibes oli sääntöjen vastaisesti vaihtanut 10. joukkueensa sääntöjen mukaisesti arvotun naisparinsa miespariin, joka ei ollut edes arvottujen varamiesten joukossa. Kaikki temput on tehtävä, jotta pokaali, johon oli etukäteen jo kaiverrettu Antibesin nimi, saataisiin voitetuksi. Silti pelit menivät tasan vain pelien heittotulosten ero oli 6 heittoa parempi. Leikkimielisestä aikuisten kisasta tuli lapsellista pelleilyä. No leikkiähän se vaan oli kuitenkin.
Lauantaina oli sovittu lounaasta ystäväpariskunnan kanssa Virginiessä Nizzassa. Oli kuultu, että siellä olisi vielä paremmat osterit kuin Le Turinissa. Oli kait sovittu hieman umpimähkäisesti sillä he olivat tulleet paikalle jo klo 12 ja saaneet tietää, että M. Ahlbom oli tilannut pöydän klo yhdeksi. Lounaasta sovittiin petankikisan runsaiden tarjoilujen ja kostean myöhäislounaan jälkeisellä kävelyllä Antibesin asemalle, joten eipä ihme.
Tilattiin kaksi tusinaa Special nr 2, annos Buloita, kaksi buqueta Crevettejä, annos Bigorneauta, kaikkine lisukkeineen ja ystävä rouvalle Mullit. Syödessä meni kaksi pulloa Muscadet Sur lie. Sitten miettimään mitä jälkiruoaksi? Päädyttiin tusinaan ostereita, koska menimme sitten kahville pariskunnan luo. Päälle Kipalle ja miehille Marc de Province moukut ostereita laskemaan. Oli muuten hyvää Marcia, jopa Kipan mielestäkin, joi omansa vaikka luulin saavani sen. Mukava kävely kahville ja konjakille, naisille Limoncelloa. Mukavan päivän jälkeen kotiin bussilla. Alla osterilautanen ennen jälkiruokalautasen kahtatoista osteria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti