maanantai 14. lokakuuta 2013

Peiton pesua ja golfkauppaa



Maanantaina eli tänään Kipa totesi palelevansa nykyisen peittonsa alla, vaikka minä vasta lopetin nukkumasta pelkällä lakanalla tai ilman. Lämpö ei ole talossa vielä päällä, mutta mielestäni 22C on OK. Hetki sitten se oli kylläkin 26C. Kipa löysi paksumman peiton kaapista, jonka päätti varmuudeksi pesettää vastapäisessä pesulassa. Harjoiteltuaan hetken ranskaksi sanomaan "Minulla on tällainen pesuun" lähti toiveikkaana pesulaan. Kävi myös kivijalkakaupasta tomaatteja. Niin, eikai oltukaan kerrottu, että tuttu mies tuli kuin tulikin myymään vanhaan paikkaan hedelmiä ja vihanneksia, oli ollut sukuloimassa New Yorkissa, muttei puhu lontoota eikä jenkkiä. Nyt aamuisin saadaan patongin ja tomaattien lisäksi vielä herkulliset, ihanan pehmeät ja makeat Kakin puolikkaat. Ne korvaavat mennen tullen tuorehehut, mutta valitettavasti niitä saa vain lyhyen aikaa syksyisin, ehkä kolme viikkoa vielä.
Takaisin tuli tyytyväinen pesulan kävijä ja totesi, että kait ne ilman hänen ranskaansakin olisivat muutenkin ymmärtäneet, että pestäväksi täkkiä tuotiin eikä myytäväsi ja oli ymmärtänyt, että viikon päästä on valmis. Mitään lappusia ei Suomen tapaan annettu ja maksu oli etukäteen. Olivat muuten vaihtaneet italiaksi, mutta silloin Kipa muuttui kysymysmerkiksi ja muu kielitaito taisi heiltä sitten puuttuakin.
Sateisen näköisestä aamusta huolimatta lähdimme Provencaliin vaikka matkalla satoi. Ei sitten jääty sinne golfaamaan, vaan jatkettiin Saint Donatin- kentälle ja ehdotin, että Kipa kiertäisi harjoitusradan 9 par kolmosta, jonka sitten tekikin, eikä satanut.
Jatkoimme läheiseen golfkauppaan, josta saamme alennusta ja ostimme 2* 2+1 laatikkoa palloja, eli kolme kahden hinnalla. Kipalle Lady softit ja mulle normaalit softit. Riittää sitten metsiin, vesiin ja muihinkin piiloihin lyötävää. Softit siksi, että meille kerrottiin tietävämmillä suilla, että meidän mailanpäänopeuksille sopii parhaiten softit. Lisäksi vielä tiitä pätkittäväksi ja käsine kuluneiden tilalle varastoon. Sain muuten lippaani uuden merkkausmerkin kun vanha unohtui Suomeen kun pesin hattuni. Peleissä nähdään tuleeko voittopulloja uusilla palloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti