maanantai 1. huhtikuuta 2013

Ranskalainen vessa

Muutimme siis lauantaina, ja tämä on ihan mukava asunto. Rakennusvuotta emme tiedä, mutta rakennettu kuitenkin sen jälkeen, kun äänieristys tuli automaattisesti paksuista seinistä ym. rakennustavoista johtuen ja sitä ennen, kun ymmärrettiin tehdä jotain asialle. Kuuluvuus siis on hyvä. Mm.  ohjeissa lukee, ettei vuodesohvaa saa avata klo 22 jälkeen ja kengät jalassa ei saa kopistella. Talo ja asunto on kuitenkin remontoitu, eli ikkunat on tiiviit ja sisustus moderni, lämmitys, kuuma vesi jne. ok. Kaasuhella, jossa kuitenkin sähköuuni.
Erikoisuuksiin kuuluu siivous(?)komero, joka on suoraan yhteydessä ulkoilmaan, siis ei ikkunoita vaan avoimet luukut ulos. Pohdittiin, eikö sieltä tule lintuja sisään, päätettiin pitää ovi tiukasti kiinni eikä selvittää asiaa sen enempää. Vessa on ranskalaiseen tapaan erikseen, ilman lavuaaria ja vieressä suihkullinen tilava kph, missä lavuaari. Vessanpöttökin on uusittu, ja näyttää ihan normijutulta. Vessaa vedettäessä vettä ryöpsähtää tosi reilusti, varmaan 50 l, onhan se hygieenistä. Sitten säiliö hiljalleen täyttyy, ehtii hyvin käydä pesemässä kädet, jääkaapille, telkkarin ääreen, kun jälleen kosken kohina täyttää tilan. Siis takaisin vessaan ja painiketta rupsuttelemaan. Tekniikan oppii muutaman kerran jälkeen.Samaa saimme tehdä vakiasunnossammekin, aina jäi muuten vuotamaan.
Muuton jälkeen oli nälkä, ja lähdimme rantatietä Gagnes-sur-Meriin. Henkka ajatteli kalaravintolaa, mutta löysimme parkkipaikan ja kulman takana oli ravintola, jossa oli ihmisiä. Siis sinne, ja kyseessä oli pihvipaikka, täynnä lihansyöjiä. Söimme tartarit, erinomaista ja kaikin puolin mukava pieni paikka, ehkä 40 asiakaspaikkaa, Le Grill du Boucher, Les Cros de Cagnes, rantakadulla. Kohtuuhintainen meidän mielestä, tartarpihvi 19 euroa. Henkka maisteli 4 erilaista, siis eri tavoin maustettuja, se oli pari euroa kalliimpi. Ja kulmassa oli kauppa, josta Henkka sai magneetin petankkia varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti