keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Uudenvuoden aaton golfia


Mentiin kaameasti ääntelevällä hissillä autohalliin ja golfaamaan. Tällä kertaa oli vuorossa Opio-Valbonne 18 reikää ja mukanamme Juhani. Mulla meni kehnosti, vaikka viimeisellä rei'ällä sainkin pallon lipun viereen, mutta birkku meni lievästi ohi. Kipa pelasi tapansa mukaan hyvin ja Juhani löi pitkiä. Istuttiin pelin jälkeen kahvilla ja ajettiin kotiin, jossa hissi oli tietysti rikki ja pääsimme C-rapun hissillä, minä 0-kerrokseen, ja Kipa 1- kerrokseen ja kotiin. Kävin uudenvuoden pullon ja raahauduin neljä porrasväliä kotiin. C-rapusta pääsemme autohalliin ja 1-kerrokseen, joka on kahden kerroksen korkuinen, joten säästämme kolmasosan kiipeämisestä. 
Aatto meni aperoita syödessä ja samppanjaa juodessa ja 1. päivä olikin sateinen, joten vietimme sen kotosalla. Hissi ei tietenkään kulkenut. Tänään 2. päivä se sitten taas liikkui. Kukaan ei tiedä miten kauan, mutta toivottavasti pitempään kuin viimeisen korjauskerran jälkeen, joka oli neljä päivää. Pidän tätä tilannetta surkuhupaisana. Suomessa olisi isännöitsijä haastettu oikeuteen jo kolmannen rikkoutumisen jäkeen, mutta täällä hissiä on korjattu noin kahden viikon välein neljä vuotta. Kyllä ihmetyttää. Ranskalaiset nousevat barrikadeille lievemmästäkin syystä, mutta täällä todetaan vain ce'st Provence. Aivan mielettömän käsittämätöntä. Onko Suomessa mikään kerrostalon hissi koskaan rikki ja jos on niin kerran ja sillä siisti. Laskin  juuri, että meidän rapussa samalla tahdilla kuin nyt 15 vuorokautta kolmessa kuukaudessa, hissi on rikki kaksi kuukautta vuodessa. Suomessa kieltäydyttäisiin jo maksamasta yhtiövastiketta. Pakko kait on muuttaa ensi syksynä muualla, vaikka tämä muuten on aivan hieno asunto.
Huomenna ajattelimme mennä pelaamaan samaan paikkaan kuin aattona, koska ilma on ennustettu kauniiksi. Tänään erinomaisia ankankoipia lisukkeineen. Ei pahempaa.
Hyvää ja Iloista Uutta Vuotta Kaikille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti