lauantai 12. tammikuuta 2013

Taas gourmeta


Kun nyt tuli sairasteltua noroa tai jotain muuta pari päivää niin tehtiin Kipan kanssa upea retki Faliconin kylään, joka sijaitsee pohjoiseen Nizzan keskustasta. Olimme käyneet siellä kerran ja etsineet ravintolaa, mutta emme löytäneet. Nyt menimme parkkipaikalta toista tietä ja heti löytyi. Syynä käyntiimme ei kuitenkaan ollut ravintola, joka olisi kyllä ollut pelkästään käynnin arvoinen ja siitä Kipa kertoo lisää. Tarkoitus oli nimittäin ensin syödä jossain jotain ja sitten käydä Faliconin suuressa seiminäyttelyssä, josta olimme nähneet bussissa mainoksen. Mutta ensin löytämäämme ravintolaan, koska kello oli vasta puoli yksi ja näyttely avattiin klo 14.00.
Reippaasti siis sisään, ja tajusimme heti tulleemme meille hiukan normaalia hienompaan paikkaan. Juu, kyllä minulla ei ollut toppatakkia vaan ruskea villakangastakki ja tukkakin  kammattu ja Henkalla oli puhdas kauluspaita. Parissa pöydässä oli asiakkaita ja myöhemmin saapui vielä 4 henkinen perhe syömään. Tilanne inspiroi meitä ottamaan aperitiiviksi Kir Royalit ja ruokalista vaikutti lupaavalta. Kampasimpukoita alkuun (artisokka-sieni pedillä, tryffelillä maustettua) ja pääruuaksi pihvi. Syömme harvakseltaan pihvejä, enemmän kalaa, lammasta, lintua jne., mutta nyt mainostettiin, kuinka "Le boef Coutancie" on maailman parasta lihaa, joten kiusaus kasvoi. Muistin suomalaisseurassa käytyä keskustelua pihvilihasta ja sen saatavuudesta, joten tässä nyt olisi mahdollisuus. Tilasimme pihvit "a point", jonka mukaan muistelimme saaneemme aikoinaan joka toisen mielestä liian raakoja pihvejä, mutta koska joka toisen mielestä pihvin läpikypsentäminen ei mitenkään edistä sen maistuvuutta, tapaa pidettiin hyvänä ja se johti usein vaihtopaloihin lautaselta toiselle.  Annokset saapuivat ja ehdimme tyytyväisinä syödä puolet pihveistämme tajuamatta, että ne olivat käytännössä läpikypsiä! No, hiukan myöhäistä oli ottaa asia puheeksi, joten emme tiedä, onko tavat tai maku muuttunut vai unohtiko kokki pihvit pannulle liian pitkäksi aikaa. Mutta hyvää oli, se on pääasia. Ruokiin voi tutustua ravintolan sivuilla www.restaurant-parcours.com, jälkiruuista saa kovin vaisun kuvan, jos sanon, että syötiin sitruunatorttua ja suklaakakkua. Muutkin kuin me kuvasivat annoksiaan ja kaikki vaikuttivat tyytyväisiltä.
Kaupungintalo on ihan ravintolan vieressä ja seimi on nähtävillä tammikuun 27. päivään asti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti