Albasta siis ostimme tryffelin, purkin tryffelille ja tryffelihöylän sekä munapastaa. Nyt oli tullut aika keittää pasta, siivuttaa tryffeli ja nauttia. Ohjeiden mukaan tryffeli piti pestä harjalla ja kylmällä vedellä kaikki muta pois, me ei oikein päästy selvyyteen, oliko tryffeli jo kylpenyt, mutta pesimme varmuuden vuoksi ja kuivasimme hellästi. 10 minuutin kuluttua aloitimme siivutuksen, joka ei käynyt ihan helposti, tryffeli oli hyvin pieni ja höylä hyvin terävä, kuitenkin selvisimme ilman vammoja. Lopputulos oli hyvällä ruokahalulla nautittu pasta. Käytimme pastaan vain puolet tryffelistä ja lopuista syntyi tryffelimunakas. Laitoimme pari munaa tryffelipurkkiin, siihen ei enempää mahtunut, saamaan tryffeliaromia pariksi päiväksi. Tryffelin siivutus sujui nyt jo tottuneesti, syntyneet muruset sekoitettiin rikottujen kananmunien joukkoon, munakas paistettiin tavalliseen tapaan ja siivut tuli sitten munakkaan päälle. Bon apetit!
Markkinoilta oli saanut myös makkaroita, joissa oli tryffeliä. Emme itse ostaneet niitä, mutta perjantaina petankin jälkeen saimme maistaa tryffelisalamia. tryffeli tuntui todella voimakkaasti tässä muutenkin vahvamakuisessa makkarassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti