torstai 29. syyskuuta 2016

Matkavalmisteluja


Pian on aika pakata auto ja ajaa Vuosaaren satamaan ja laivaan määränpäänä Travemunde. Kesä on jälleeen kulunut aivan liian nopeasti ja kauniit syysilmat tuntuvat vielä jatkuvan. On siis haikeaa lähteä, varsinkin, kun olemme unohtaneet, kuinka pian pimeä syksy saapuu ja että vääjäämättä talvi tulee ja mökkimaisemat autioituvat.

Matkavalmistelut sujunevat vanhalla rutiinilla, ensin kerätään tavarat pinoihin, karsitaan puolet, pakataan kasseihin ja viedään autoon, jonka jälkeen karsitut + paljon muuta sullotaan mukaan jäljelle jääneisiin koloihin. Aiemmin pakkasimme vaatteet tyhjiöpusseihin, jolloin ne vievät vähemmän tilaa, mutta pakkausten kantaminen on hankalampaa kuin kassien, joten olemme luopuneet menetelmästä. Vähensimme mukaan otettavien vaatteiden määrää, koska Nizzan asunnossamme on pesukone ja huomasimme, että mukana kulki vaatteita, joita käytettiin kerran tai ei ollenkaan.

Samalla, kun ajatukset ovat matkavalmisteluissa ja ajoreitin valinnassa, mielessä pyörii myös kesän tapahtumat ja millaiselta tuntuu palata Promenadille. Monet kerrat istuessamme siellä penkillä merelle katsellen tunsimme itsemme etuoikeutetuiksi ja olimme kiitollisia mahdollisuudesta viettää hyviä eläkepäiviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti