torstai 29. syyskuuta 2016

Bodenseelle


Zum Stern sijaitsee hiljaisessa kylässä, Oberaula, hotelli on melko  iso, mutta silti hyvin kodikas ja aika paljon asiakkaita. Huone oli iso ja parveke puistoon. Illallinen oli ehkä tavallista parempi, oikein hyvä joka tapauksessa. Pääruokien hinnat 13-17 euroa keskimäärin. Nukuttiin hyvin ja aamiainen oli täydellinen. Sitten vain matkaan kohti Bodenseetä. Pyydettiin hotellissa, että he soittaisivat ja varaisivat huoneen Meersburgin Zum Schiff- hotellista, ajateltiin sen käyvän paremmin. Netistä katsoessamme ei oikein päästy selville, mitä huoneita oli (halusimme näköalan järvelle) ja puhelimessa asioiden selvittäminen ei aina ole helppoa vierailla kielillä. Näin tehtiin ja lähdettiin matkaan. Tietöitä oli jälleen runsaasti, mutta muuten matka sujui hyvin. Nähtiin  lähellä Meersburgia parikin golf-kentän viittaa ja ajateltiin, että seuraavana päivänä mennään pelaamaan. Hotellin osoite laitettiin navigaattoriin. Niinpä sitä sitten tuli tutustuttua heti alkajaisiksi kaupungin kävelykeskustaan perusteellisesti – autolla.

Olimme  varsin hämmästyneitä, kun varotoimenpiteistämme huolimatta hotellista ei löytynyt meille varausta. No, asia selvisi, nimet on aina vaikeita. Yrittihän Kipa Zum Sternissä tilata ”Hirschsauerbraten”, mutta kun tarjoilijan ääntämys oli paremminkin ”hörsch”- kuin ”hirsch”  alkuinen,  meni  hiukan aikaa, ennen kuin yhteisymmärrys saavutettiin.

Teimme pienen kävelyn Meersburgin rantakadulla ja päädyimme siihen, että lähdemme huomenna laivaretkelle emmekä golfaamaan. Illallinen syötiin hotellin ravintolassa ulkona rantakadulla, kurpitsakeittoa ja kalaa. Toinen söi forellia ja toinen ”felschenfile”, joka nähdäksemme oli siikaa. Eli tästä eteenpäin syödään varsin usein ulkona. No, lopuksi Henkka tilasi laskun ja ”zwei obstler”. Näytimme tosi hämmästyneiltä, kun tarjoilija toi kaksi espressoa. Vieressä istui pariskunta, joka oli kuullut tilauksemme ja naureskeltiin yhdessä tilannetta, eli tällä kerralla ei ollut kyse ääntämyksestä. Tarjoilija pahoitteli erehdystä ja yritti viedä kahvit pois, mutta nyt oli tarjoilijan vuoro  hämmästyä, kun ilmoitimme, että kyllä meille aina kahvi kelpaa ja tuo lisäksi vielä ne obstlerit. Tarjoilija ei enää uusinut laskua, vaan antoi obstlerit (2,50 kappale, saman hintainen kuin kahvi)  kaupanpäällisiksi. Koko lasku oli 80 euroa viinipulloineen.


 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti