lauantai 9. huhtikuuta 2016

Hampurissa


Miniatur Wunderland  Hampurissa on hyvä nähtävyys. Sopivan kompakti, paljon nähtävää ja pienoisrautateistä pitäville tietysti sinällään elämys, mutta meille ihan uusi juttu oli vilkas autoliikenne ja tulipaloja sammuttamaan säntäävät paloautot. Hieno oli myös suuri lentokenttä nousevine ja laskevine koneineen.  Ajan varaaminen on enemmän kuin suotavaa, väkeä vaelsi paikalle ainakin nyt jatkuvana virtana. Varaussysteemi on sikäli reilu, ettei lippuja tarvitse maksaa etukäteen, mutta tottakai ostamalla myös  liput etukäteen säästää aikaa. Meillä ei ollut mitään jonoa, vaan lipputiskille päästiin heti.  Vanha satama-alue on otettu uusiokäyttöön saksalaisella perusteellisuudella ja rahaa säästämättä, rakennukset ovat tosi hienoja.  Läheltä toiselta puolelta siltaa lähtee  tunnin kestävät vesibussiristeilyt  ja myös kaupunkikiertoajelubusseilla näytti olevan pysäkki suunnilleen samoilla kohdin, jos on ylimääräistä kulutettavaa aikaa. 

Travemundessa syötiin perinteisesti paistetut sillit ennen satamaan menoa, tai perinteisestihän syömme parsaa, mutta saksalaiset valkoiset parsat näyttivät olevan vielä pellolla muovin alla. Satamassa oli jo jono suomalaisia asuntoautoja ja –vaunuja, todella suuria ja hienoja. Muuttolinnut palaavat.
Laivamatka inspiroi aina muistelemaan aiempia matkoja, turvallisen samanlaista menoahan tämä on. Laivaliikenne Itämerellä on vilkasta, jatkuvasti tulee laivoja vastaan ja ohitamme samaan suuntaan meneviä. Merenkäynti on maltillista onneksemme ja aurinko paistaa.



Ylempi kuva on pienoismaailmasta ja alemmat vieresestä satamakanavasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti