tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kotiin osa 3


Aamu  valkeni linnunlaulua kuunnellessa, oikein hyvin nukuttiin.  Möhneseen golfkentän bongaus ei onnistunut, yön aikana joku oli varastanut opaskyltin. Oltiin kuviteltu löytävämme paikka ilman muuta ajamalla takaisin  samaa tietä mistä tultiin. Ajettiin sitten  vielä takaisinpäinkin, kun arveltiin, ettei oltu huomattu kylttiä. No, aamu oli sateinen eikä meillä olisi ollut aikaa pelaamiseen, mutta ehkäpä toisella kerralla.

Soest oli mukava pieni kaupunki, kävelykeskustassa on ainakin 3 vihreäksi patinoitunutta kirkkoa,  Raatihuone on usean rakennuksen käsittävä kompleksi, muutama  toriaukio jne.  Nämä mukavasti vaikeuttivat toistemme löytämistä erottuamme hetkeksi kävelyretkellämme. Siis tyyliin: "missä olet?" "No tässä raatihuoneen edessä vihreän kirkon vieressä" . "ai, ei näy sinua, minäkin seison raatihuoneen edessä ja on tuossa vihreä kirkkokin, taidat olla toisella puolella, no ei, ei näy täälläkään?" Joukossa oli uudempaakin tyyliä. Arvelimme, ovatko kyseiset rakennukset purku-uhan alla ja seuraavalla kerralla ne on korvattu uudelleen rakennetuilla vanhoilla taloilla?

 
 
 

Hauska puro kulkee myös kaupunkin ympäri. Ostimme torilta evääksi matjes- ja rollmopssämpylät ja jatkoimme matkaa eteenpäin. Kaupunkikävelymme aikana ei satanut, mutta vähitellen sade yltyi. Olimme valinneet matkalta toisen pikkukylän, mihin majoittua,tie kulki suoalueen halki, isoja maalaistaloja eikä paljon muuta. Hotelli oli täynnä, ja läheisen toisen pikkukaupungin kaikki hotellit oli täynnä. Meno moottoritiellä oli sateen takia aika kurjaa, miksei hurjaakin, mutta yllättävän maltillisesti kaikki ajoivat. Muutama tienvarsipaikkakin oli täynnä, mutta ajoimme ulos moottoritieltä ja ensimmäisen kylän ensimmäisessä hotellissa oli yksi huone vapaa. Tämä on oikeastaan kellarihuoneisto, luultavasti ei virallinen hotellihuone, mutta meille kelpaa hyvin. Ravintolaa ei ollut, joten ostimme kaupasta vähän ruokaa ja nukuimme hyvin. Nyt odottaa Miniatur Wunderland(maailman suurin pienoisrautatie) Hampurissa ja sitten laivaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti