maanantai 4. huhtikuuta 2016

Kotiin osa 2

Kiinalaiset olivat jo lähteneet, kun menimme aamiaiselle.  Paikallinen Rotary-klubi ilmeisesti kokoontuu ravintolassa, seinällä oli perustamisasiakirja kehystettynä ja 50-vuotisjuhlat oli vietetty pari vuotta sitten. Maksaessamme Henkka kysyi jotakin rotareista, ja siitä kehkeytyi isompikin juttu. Isäntäpariskunta on matkalla kuun lopussa Roomaan, jossa rotaryt osallistuvat itse Paavin juhlaan Vatikaanissa. Parkkipaikalla oli lähdössä tanskalaispariskunta, samainen, jolle illalla ravintolassa toivotimme kohteliaasti ranskaksi hyvää iltaa. Nyt sitten selvitettiin skandinaaviskaksi, minne kukin oli menossa. Respa oli heitä valistanut suomalaisvieraista.  Tanskalaisethan ymmärtää kyllä meidän ruotsia, mutta meidän ymmärrys heistä on heikompaa.
Hotellin historiaa yritimme selvittää nettisivuilta, rakennusvuosi jäi hämärän peittoon, mutta vanha kartano se kuitenkin  alunperin on ja ilmeisesti suuri puisto on ollut kartanon puisto.  Parketit ja peilit saleissa vaikuttivat aidoilta. Arvelimme rakennuksen  olevan 1800-luvulta peräisin ja kartanon liittyvän seudun teollisuuteen.
Ajelimme sitten navigaattorin ohjeiden mukaan ties mitä kautta kohti Kölniä ja ensimmäinen yöpyminen Saksassa maaseutuhotellissa. Tosi rauhallista on. Linnunlaulua ja aikaista kevättä. Lähistöllä on muuten golfkenttä. Tämä on Warstein, siis heti maistamaan pienet oluet. Ei sitten muistettu, että yhdestä ruoka-annoksesta riittäisi syömistä noin kolmelle. Hyvää oli. Huomenna bongataan kenttä, ei ehditä valitettavasti pelaamaan, ja läheinen historiallinen kaupunkikeskusta Soest. Sitten eteenpäin.

Henkalta jäi syömättä kaksi ja puoli knödeliä ja tuikkaa teki toisen possunfilepalankin syöminen. Söimme kylläkin pienet keitot alkuun ja salaattibuffeesta sai tehdä salaatin. Henkalle oisi riittänyt keitto ja salaatti. Pitää muistaa huomenna. Henkan annos on takimmainen ja näyttää pieneltä kuvassa mutta ei ollut. Oli pakko ottaa 4 cl Obstleria päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti