sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Outo vastaanotto

Edessä oli ensimmäinen yöpyminen pikkukaupungin (Serrieres) Logis de France hotellissa, jossa kirjan mukaan on huomattava ravintola. Aurinkoinen Riviera jäi taakse ja kova tuuli, joka ravisteli autoa hurjasti, enteili säänmuutosta. Lämpötila laski tasaiseen, mutta kuitenkin pysyttiin vielä 15 asteen paikkeilla. Matkalla keitettiin kahvit autossa.
Hotelli löydettiin helposti, joen rannalla melkein sillan kohdalla. Hotellin edessä autopaikat olivat kovin kapeita ja pieniä, joten ajoimme joenvarren parkkipaikalle, toki tietäen siinä olevan omat riskinsä. Jos teemme etukäteisvarauksen, niinkuin nyt, valitsemme aina hotellin, missä on omat parkkipaikat joko pihalla tai hallissa. Sitten kimpsuinemme ja kampsuinemme hotelliin, päivää ja meillä on varaus. Juu, ei tarvita ovikoodia, aikomus on syödä täällä. Mutta teillä ei ole pöytävarausta, sanoo vastaanoton mies.  Katsomme toisiimme epäuskoisina, kyllä meillä pitäisi olla, kumpi oikein varasikaan hotellin jne. Okei, antakaa sitten ovikoodi kun ette kerran anna ruokaa ja mies sanoi vieressä olevan toisen  ravintolan.
No, me kiivettiin huoneeseen, purettiin tavarat ja kaivettiin esiin varausvahvistus. Siinä on viesti hotellille "parking et diner pour 2 person svp", vietiin se respaan, ei me ollakaan ihan niin tyhmiä ulkomaalaisia. Lopputulos, kun oltiin kahdeksan aikaan lähdössä syömään, paikalla on madame joka aurinkoisesti toivottaa meidät tervetulleeksi ja ohjaa pöytään. Ruuista tarkemmin toisella kertaa, sanon vain, että kyllä kelpasi ja tyly vastaanotto on poispyyhkäisty. Spekuloimme, mitä varauksellemme olikaan tapahtunut. Ehkäpä herra oli luvannut pöydän joillekin tutuilleen, ja ajatteli karkoittavansa meidät helposti. Tai sitten hän ei ollut huomioinut viestiä, ja sehän ranskalaisen mielestä on pelkästään viestin lähettäjän vika.  Nyt sitten katsomaan, että autossa (näkyy ikkunasta)  on kaikki kunnossa, ei sitä lähdetty enää illalla siirtelemään mihinkään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti