tiistai 31. maaliskuuta 2015

Herkkuja Alsacessa

Syömiseksihän tämä taitaa mennä. Eilen satoi koko päivän, ja tänään tuulee ja sataa. Olemme useamman kerran yöpyneet Kaysersbergissä ja nauttineet gourmet-illalliset, mutta nyt tulimmekin Kientzheimiin, Kaysersbergin naapurikylään Schwendin huomaan. Talo on hyvällä paikalla, ihan keskustassa, kylä on pieni, mutta viehättävä. Ravintola on kellarissa ja oikein viihtyisä. Otimme menu Surprisen,  onnistunut valinta. Aterian seuraksi saa 3, 4 tai viiden viinin maistelun, viinit on talon omia ja valitaan sitten varmaankin sopiviksi asiakkaan ruokavalintoihin. Alkuun tuotiin Pinot Gris Vendange Tardive, ja arvasimme, että saadaan ankanmaksaa. Niin saatiinkin, tuore paistettu kyljys. Samaa tahtia homma jatkui, kampasimpukkaa, äyriäisnemejä, kalaa, ankkaa, Munster-juustoa ja jälkiruoka. Luultiin sitten homman olevan valmis, ja alettiin digestiiviä tilaamaan. "C'est ne pas fini" nauroi tarjoilijamme ja kattoi uudet jälkiruokahaarukat.

Tässä ensimmäinen jälkiruoka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti