sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Taksipalvelua turistille

Odotimme kummityttöä vanhempineen pääsiäiseksi Nizzaan, mutta emme päässeet heitä vastaan lentokentälle. Iskä arveli, että ehkä he  ottavat lentokentältä taksin, kun jotain matkatavaroitakin on ja osattaisiinkohan sitä  jäädä oikealla pysäkillä bussistakaan. Joo, ottakaa vaan, me ollaan seuran retkellä ja tavataan sitten myöhemmin illalla. No, puhelin soi, kun me istutaan bussissa paluumatkalla ja iskä ilmoittaa, että  Nizzassa  ollaan ja otetaan nyt taksi. Tuntia myöhemmin puhelin taas soi ja ilahtuneena kysyn, onko hotelli ok ja me ollaan varmaan noin  tunnin päästä kotona. 
 Iskä: Ei, me ei olla hotellilla, vaan taksikuski sanoi, että tässä on vähän ruuhkaa, kestää ainakin tunnin ja hän vie teidät tuonne juna-asemalle, siitä on  pari asemaväliä perille.
  Minä: Haloo, siis missä te olette??????
 Iskä: No täällä juna-asemalla, katsotaanpa, minkä niminen.
Pienen tavailun jälkeen päästään yhteisymmärrykseen, että asema on St Laurent-du-Var.
 Minä: Ei voi olla totta, on vienyt teidät kauemmaksi Nizzasta ja minulla ei ole mitään mielikuvaa juna-asemasta eikä busseista, jotka sieltä tulisivat Nizzaan, ja meiltä menee ainakin puolitoista tuntia, ennenkuin oltaisiin siellä. Ja junalla, okei, toki pääsee, mutta sitten pitää kuitenkin ottaa taksi tai bussi hotelliin.
 Iskä: No hän yrittää saada taksin täältä, ei he nyt tännekään halua jäädä.

Tuntia myöhemmin puhelin taas soi, ja nyt on perhe päässyt hotelliinsa. Me ollaan edelleen bussissa, nyt Antibesin kohdalla, ja sovitaan tapaaminen meidän lähiravintolassa. Kun jäädään bussista pois ja päästään ravintolan kohdalle, perhe siellä nälkäisenä odottaa. Asemalta oli löytynyt ystävällistä henkilökuntaa, joka oli saanut perheelle taksin. Taksi hotelliin maksoi 32 euroa, ihan ok, mutta lentokentältä otettu taksi maksoi 30 euroa ja kun lopputulos oli mikä oli, niin turistien huijaamistahan tämä on. Olisi kuski  jättänyt perheen  Promenadille bussipysäkille tai alunperin kehoittanut menemään lentokenttäbussiin, mutta viedä nyt ranskankieltä taitamattomat turistit St Laurent du Varin asemalle kuullostaa liki heitteillejätöltä. Tässä tapauksessa kyse oli  reippaista terveistä aikuisista ja teinitytöstä, entäpä vanhat/sairaat tai pikkulasten kanssa liikkuvat turistit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti