maanantai 31. maaliskuuta 2014

Cannetin kukkuloilla


Poistuttiin Nizzan asunnosta lauantaina klo 11.00. Auto täynnä kuten aina ja siirryimme  Le Cannetista varaamaamme hotelliin, jossa oli autohalli turvalliseksi auton säilytyspaikaksi. Tiedä sitten mitä turvaa tarvitsemme sillä kun menimme ostamaan lähikaupasta maitoa ja tomaatteja aamukahviamme varten (huoneessa on pienoiskeittiö) niin myyjämies kuultuaan meidän asuneen 6 kuukautta Nizzassa, sanoi, että miksi siellä. Täällä on turvallisempaa sillä poliiseja on joka puolella. Emme kyllä vielä ole nähneet ensimmäistäkään, mutta ovat kait salapoliiseja. Yksi kyllä harhaili tuolla autohallissa.
Hotelli Park Suites Cannet on viehättävä paikka rauhallisessa ympäristössä, parveke on etelään ja näkymä kolmannesta kerroksesta Välimerelle on upea. Parvekeaamiaisia häiritsevät vain kyyhkyset, jotka aika rohkeasti kärkkyvät makupaloja, ei nyt sentään Linnut elokuvan tyyliin. Illallisilla olemme käyneet hotellin ravintolassa, jossa on kovin vähän kävijöitä, vaikka lista on suhteellisen laaja ja keittiön taso kohtalainen. Söimme ensimmäisenä iltana juustofonduen, jota harvemmin näkee ravintoloissa. Täällä niitä oli kolmea erilaista ja lisäksi yksi,
jossa kypsennetään lihaa. Tullessamme oli yksi ukko jo syömässä eli ravintola aukesi jo seitsemältä. Myöhemmin, kun hän oli lähdösä hän tuli kysymään mikä fondue oli kyseessä ja sanoi, että kaikki ovat hyviä. Sitten hän piti meille esitelmän ranskalaisesta ruokakulttuurista. Eri alueilla on omat ruokansa, joita syödään ja kun ihmisiltä on eri puolilla kysytty mieliruokia niin ensin ovat tietenkin oman alueen syötävät ja niiden jälkeen mainitaan ehkä Couscous, Pizza tai Paella. Kun sitten lasketaan kaikkien alueiden kyselyt yhteen saavat tietenkin alueiden ruoat vain alueiden ihmisten äänet ja nämä muut sitten kaikkien äänet ja lopputulos on että ranskalaiset pitävät eniten Coucousista sitten Pizzasta ja Paellasta, ensimmäinen ranskalainen Blanquette de Veau (vähän niinkuin tilliliha, joka on meidän mielestä ihan hyvää).  Se tutkimuksista.
Täältä matka jatkuu huomenna kohti Roomaa, jossa pelataan viikko Suomesta saapuvien ystäviemme kanssa ja asumme keittiöllä varustetussa neljän hengen huoneistossa. Sieltä ajamme Riminille puoleksitoista viikoksi Safojen golfkurssille, joissa olemme eri puolilla Espanjaa ja Italiaa jo pelanneet neljänä vuonna. Sieltä kohti Rostockia, josta laivalla Vuosaareen, jonne saavumme vapunaatto aamuna. Eli blogi ei siirry vielä kuukauteen kesätauolle, joten olkaapa kuulolla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti