maanantai 17. maaliskuuta 2014

Gastro-enterite

Kaikenlaisten (sika)influenssien ja muiden tautien lisäksi klassinen mahatauti iskee milloin missäkin tilanteessa ja mistäkin syystä. Otsikon haulla googlesta löytyy paitsi ohjeita, miten välttää tauti, mitä pitää tehdä, kun se kuitenkin iskee, mitä saa syödä ja juoda, myös kartta, josta ilmenee, missäpäin Ranskaa tautia on minkäkin verran. Olemme olleet lukuisia kertoja (muistamme oikein hyvin kaikki kerrat) taudin uhreina, olemme syyttäneet milloin perinnemakkaroita, milloin ostereita tai kypsentämättömiä vihanneksia, mutta nyt olen yhä vakuuttuneempi, että kyseessä on ollut viruksen aiheuttama tauti. Etenkin turistille sen välttäminen on haasteellista, käsiä pitäisi pestä yhtenään ja mihinkään pintoihin ei pidä koskea ilman, että menee taas pesemään käsiä. Täällä on tapana murtaa leipää käsin, ja pikaruuan sormin syöminen on kai ihan normaalia. Myös täällä vierailleet tuttavamme ovat joutuneet taudin kynsiin, lapsuuden ystäväni nukkui yhtenä vuonna  kaksi päivää lomastaan meidän sohvalla ja nyt tuttavarouva on nukkunut pari päivää hotellihuoneessaan.
Tauti vie kaikki voimat.
Lukijoillemme voin kertoa, että epidemian huippu täällä on jo sivuutettu, kausi alkaa vuoden vaihteessa ja jatkuu pari kuukautta, kunnes sitten vähenee näihin aikoihin. Kuulemma rokotusta tai lääkettä tautiin ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti