tiistai 4. maaliskuuta 2014

Kukkia, laulua ja maantieraivoa


Lauantaina kävimme Maritan kanssa kukkakarvevaalissa (Bataille des Fleures = Kukkien taistelu). Muutoin emme ole karnevaaleja katselleet. Josko tänään katsomme ilotulituksen Promedanilla?
Laululounas oli mukava tapahtuma, mutta minä jäin ilman kania. Joku ylimääräinen söi mun kanin. Sain hyvän lihapalan ja Kipan kanssa jaoimme lihat ja kanit. Mukava suomalainen omistajatar ja kiva ravintola satamasssa. Kiitos Ritvalle järjestelyistä ja erinomaisille muusikoille musiikista. Tulemme uudestaan.
Tiistaina päätimme lähteä Latteen (Latte on maito italiaksi), joka on lähin italialainen paikka Ranskan jälkeen Italian puolella ja siellä on suuri Supermercato, josta löytyy kaikkea. Ostimme Proscuito di Parmaa siivutettuina 320gr 9,37€, Kielikeikettä 200gr 4,99€ ja Reggiato di Parmigiano 600gr 10,67€, Sangiovesea, Barberaa ja Cabernet Sauvignonia pullon kukin 1,99€, ihan hyviä.  London Gin 0,7l 5,15€ ja kuiva Martini 1l 3,2€. Eli kaikki halvempaa kuin Ranskassa ja tietysti Suomessa.
Ajelimme moottoritietä rauhassa Nizzaan päin ja löysimmde ehkä nopeamman reitin Rapidille, jossa sitten rupesikin tapahtumaan.
Eteemme yritti heittäytyä nokkaa hipoen pikku Mini ja painoin torvea. Näytin myös italialaisten meille opettaman ystävällisen merkin kanssa-autoilijoille. Tämä ranskalainen ei kait sitten osannut italialaisia käsimerkkejä, koska tuntui hermostuvan. Minä sitten yritin häntä rauhoittaa ajamalla viereisen auton kanssa samaa nopeutta. Tämä tuntui hermostuttavan häntä vielä lisää ja valot vilkkuivat, joka minua rauhallisena autoilija kovin ihmetytti, sillä ranskalaiset eivät yleensä valoja käytä torvea useinkin. Kun Rapid tuli kolmekaistaiseksi jäin keskikaistalle, jotta hul-- kanssa-autoilijani pääsisi ohi. Hän päätti kuitenkin tutkia lähietäisyydellä takaluukkuni sisältöä, jossa ostoksemme olivat. Kipa kauhisteli tuleeko hul.. kanssautoilijamme peräämme Magnaniin. Sanoin,että antaa tulla vaan, mutta Kipa, että jos sillä on ase. Pisti miettimään.
Oli tulossa perässa viime hetkeen mutta kurvasi penkka pöllytten ja muiden torvien säestyksellä takaisin Rapidille erittäin vaarallisesti. Tuli mieleen oliko herra ottanut liian vähän lääkkeitään vai liian paljon. Ranskassa tuntuu olevan liikennehulluja huomattavan paljon, sillä tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun käyttäydytään uhkaavasti. Eikä vain ranskalaiset vaan myös muut.
 Kerran jopa italialainen rekka yritti ajaa päälle takaa päin, mutta Citikan dieseli päästi karkuun. Eipä vastaavaa tapahdu pohjoisessa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti