tiistai 6. helmikuuta 2018

Kylmä helmikuu 2018

Eihän vielä tiedetä, tuleeko koko kuukausi olemaan kylmä, mutta ainakin alku on. Tämän hetkiset sääennusteet ulottuvat kuun puoliväliin, eikä niiden mukaan lämmöstä ole tietoa. Eilisessä sääkartassa sininen kylmyys levisi koko läntiseen Eurooppaan, pohjoisesta nyt puhumattakaan. Meidän ulkomittari näyttää 5 astetta ja aurinkokin paistaa jossain muualla, meren päällä näyttää kirkkaalta. Viime viikolla maanantaina ja keskiviikkona pelasimme vielä aurinkoisessa säässä ja välillä takkia pois heittäen, mutta sitten sää muuttui koleaksi. Odotamme tässä kuussa vieraita, ja olemme viestitelleet, että ottakaa lämmintä vaatetta mukaan. Nyt sitten keskitytään ostoksilla käynteihin, triominoksen peluuseen ja myös ruuan laittoon. Luvassa lienee lämmittäviä uuniruokia. Ihastelemme edelleen ranskalaista tapaa nostaa uuni työpöydän tasolle, toki sitä näkee Suomessakin, mutta täällä se näyttää olevan sääntö eikä poikkeus. Harmittaa vähän, kun emme keittiöremontin yhteydessä tehneet kotona samoin, vaikka remonttimiehemme sitä ehdotti. Toisaalta, pienessä keittiössä työtilaa on muutenkin vähän, täällä keittiöt tuntuvat olevan isompia.
Sisällä istumiseen kyllästyneinä päätimme lähteä sateessa ajelemaan Latteen ostoksille Conad supermarkettiin. Moottoritiellä totesimme poliisien tutkailevan autoja maksupaikalla, rajalla oli sekä poliiseja että armeijan miehiä pysäyttelemässä joitakin autoja. Me kait ranskalaisin rekistereittemme kanssa näytimme niin luotettavilta, että kädellä huiskaus saattoi meidät mennen tullen matkaan.
Marketissa ostimme tavan mukaan Parman kinkkua, kielileikettä, tuorepastoja, hedelmiä, kuivarisottopusseja ja vihanneksia sekä jotain makeata ystävänpäivälle ja kahvin kanssa.. Kaikki tuntuivat olevan halvempia kuin ranskassa ja varsinkin tarjousviinit. Mukaan tarttui laatikollinen Bardolinoa ja kaksi kuoharia Spumantte ja Asti toinen brut ja toinen dolce. Kaikki viinit maksoivat 1,99€ pullo!!!
Takaisin ajettaessa sama homma rajalla ja autoroutin maksupaikalla sillä erolla, että maksupaikalle oli väyjypoliisien lisäksi pistetty vähän matkan päähän maksupaikalta poistuttaessa vielä yksi poliisi keskelle tietä rynnärin kanssa ampumaan kaikki pakoon yrittävät, aika hurjaa. Olikohan kaiken tämän tarkkailun syynä Brysselin oikeudenkäynti, jossa käsiteltiin sen terroristihullun juttua viime vuodelta.
Mies vain sanoi uskovansa Allahiin. Toivottavasti Allah pistää sen helvettiin eikä neitsyiden seuraan. Kyllä piru hoitaa omansa.

1 kommentti:

  1. Kiva kuulla näistä Italian ostoksista ja muustakin.
    Jatkuttelua
    t. Lähinaapurit U ja M

    VastaaPoista